StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept civil

Darea in plata

DAREA IN PLATA


           Definitie. Darea in plata este acel mijloc de stingere a obligatiilor prin care debitorul il libereaza de obligatia sa fata 454f59e de creditor, cu consimtamantul acestuia, printr-o alta prestatie decat cea la care s-a obligat initial. Deosebit de conditiile generale de validitate a conventiei, darea in plata trebuie sa indeplineasca si conditiile speciale ale operatiei sub care se realizeaza. Cand  este de fapt o vanzare, ea trebuie sa respecte conditiile speciale ale vanzarii referitoare la bunul vandut. Consimtamantul creditorului trebuie sa fie concomitent cu plata, pentru ca daca el este anterior, ne aflam in fata unei novatii prin schimbare de obiect.


           Efectele darii in plata vizeaza stingerea obligatiei cu toate garantiile si accesoriile ei. In ipoteza ca prestatia initiala era mai mare decat cea care face obiectul darii in plata, debitorul va fi obligat la plata unei sulte.Atunci cand obligatia initiala consta intr-o suma de bani iar darea in plata priveste un bun, darea in plata pare a fi o vanzare. Si totusi nu este o vanzare pentru ca ea poate avea ca obiect bunuri viitoare, in timp ce darea in plata nu se poate face fara predarea concomitenta a bunului. Pe de alta parte, in timp ce vanzarea presupune intodeauna un pret, darea in plata poate fi facuta si prin predarea unui bun.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact