StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare în relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept civil

Efectele obligatiilor



EFECTELE   OBLIGATIILOR.


Notiune. Prin efecte ale obligatiilor se inteleg drepturile pe care le dobandeste creditorul de a pretinde si obtine indeplinirea intocmai a prestatiei l 343j99d a care s-a obligat debitorul. In temeiul titlului sau, creditorul este indrituit sa ceara: executarea directa sau executarea in natura a obligatiilor asumate de debitor si in caz contrar, executatea silita;  executarea indirecta, prin echivalent, care presupune dreptul de a pretinde daune interese in caz de neexecutare, executare necorespunzatoare sau executare cu intarziere a obligatiilor de catre debitor; exercitarea anumitor actiuni menite sa conserve patrimoniul debitorului, considerat a fi gajul general al creditorilor chirografari.

In cadrul acestei parti, vor fi examinate pe rand plata, ca mod principal de executare a obligatiilor, care este si principalul mod de stingere a acestora, motiv pentru care multe lucrari de specialitate o plaseaza la modurile de stingere a obligatiilor, executarea silita a obligatiilor, raspunderea contractuala, daunele interese, raportul dintre raspunderea delictuala si raspunderea contractuala,  precum si cauzele exoneratoare de raspundere civila.



Vom avea prilejul de a exprima un punct de vedere personal in problema conditiei impusa de doctrina creditorului de a dovedi culpa debitorului in neexecutarea, executarea necorespunzatoare sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale contractuale, privind calificarea ca ilicita a faptei debitorului de a nu-si fi executat obligatiile, in problema ineficientei daunelor cominatorii, asa cum sunt ele pronuntate in practica.







Politica de confidentialitate



Copyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact