StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Informatia - te scoate din incurcaturi
DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept civil
Trimite articolul prin email Trimite articolul la prietenii tai din lista ta de yahoo messenger Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

PartilePARTILE

††††††††† Partile sunt personale intre care exista un litigiu cu privire la un drept subiectiv civil.Partile au denumiri specifice in raport de f 515e45f aza procesuala:

~ reaclamant si parat-la judecata in prima instanta

~ apelant si intimat - la judecata in apel

~ recurent si intimat-la judecata in recurs

††††††††† Persoana care se adreseaza instantei de judecata cerand apararea sau valorificare unui drept subiectiv civil sau numai un interes ocrotit de lege se numeste reclamant.

††††††††† Persoana care este chemata in judecata si care este presupus a fi incalcat sau contestat dreptul reclamantului se numeste parat.

††††††††† Procesul civil se poarta,de regula,intre un reclamant si un parat,dar exista si raporturi juridice cu pluralitate de subiecti,situatii cunoscute sub denumirea ce coparticipare procesuala.

††††††††† Art.47 din Codul de Procedura Civila autorizeaza ca mai multe persoane sa poata avea calitatea de reclamanti sau de parati,cu conditia ca obiectul cauzei sa fie un drept sau o obligatie comuna,ori ca drepturile si obligatiile acestora sa aiba aceeasi cauza.loading...


Politica de confidentialitate Copyright © 2010- 2020 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact

Despre drept civil

Dreptul familiei
Codul civil
CAUTA IN SITE
Termeni de cautare