StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept civil

Garantarea executarii obligatiilor

GARANTAREA  EXECUTARII OBLIGATIILOR


Notiune. Ratiunea de a fi a  oricarei obligatii civile este executarea ei. Intreaga teorie generala a obligatiilor are ca finalitate 636j96g declarata executarea efectiva a angajamentelor luate de subiectele de drept. Dintre acestea, o parte vizeaza exclusiv, garantarea obligatiilor.

In sens larg, garantiile generale  vizeaza mijloacele de garantare a obligatiilor intemeindu-se pe dreptul de gaj general al creditorilor chirografari, masuri preventive dintre care cele mai  importante  sunt: masurile de conservare pe care creditorul le poate lua cu privire la patrimoniul debitorului, mijloacele juridice menite a apara pe creditor de prejudiciul pe care l-ar cauza pasivitatea debitorului (actiunea oblica), mijloace juridice menite a evita micsorarea patrimoniului debitorului prin acte juridice frauduloase sau simulate (actiunea pauliana sau revocatorie si actiunea in simulatie).In sens restrans, garantiile speciale sunt acele mijloace care confera creditorului posibilitatea de a urmari si alte persoane care au garantat personal pe debitor sau de a urmari drepturile oferite de garantiile reale constituite.

Garantiile speciale sunt, prin urmare, garantii personale (fidejusiunea) si garantii reale care sunt drepturi reale accesorii constituite asupra unor bunuri determinate care confera creditorului doua atribute importante, anume urmarirea si preferinta (gajul, ipoteca si privilegiile speciale), precum si dreptul de retentie
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact