StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept civil

Participarea procurorului in procesul civil

PARTICIPAREA PROCURORULUI IN PROCESUL CIVIL


Exercitarea procedurii civile-Ministerul Public poate porni actiunea civila ori de cate ori considera necesar pentru apararea drepturilor si intere 626f54g selor legitime ale minorilor,ale persoanei puse sub interdictie sau ale disparutilor si in alte cazuri prevazute de lege.

Daca procurorul a declansat procesul civil,titularul dreptului subiectiv dedus judecatii va fi introdus in cauza,acesta putand uza de dreptul sau de dispozitie,in sensul de a renunta la judecata si chiar la dreptul dedus judecatii.

Procurorul poate participa si pune concluzii in orice proces,in orice faza aa acestuia daca apreciaza necesar pentru apararea ordinii de drept,a drepturilor si libertatilor cetatenesti,fara a fi nevoit sa justifice motivele care I-au determinat participarea.Legea stabileste cauzele in care participarea si concluziile procurorului sunt obligatorii

-cauzele privitoare la punerea sub interdictie,-asistarea bolnavilor psihici periculosi

-cererile privitoare la completarea si rectificarea actelor de stare civila.

In cazurile in care participarea procurorului e obligatorie,lipsa concluziilor lui este sanctionata cu nulitatea hotararii.In toate celelalte cazuri participarea lui este facultativa.

Procurorul are posibilitatea de a exercita caile de atac impotriva oricarei hotarari,indiferent daca participa sau nu la judecarea cauzei si indiferent daca este vorba de o actiune personala sau nu.

Procurorul poate cere punerea in executare silita a hotararilor prevazute de art.45(1)din Codul de Procedura Civila si poate pune concluzii in procedurile executionale.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact