StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept comercial

Notiunea de contractNotiunea de contract


Importanta contractelor

Contractul este principalul izvor de obligatii civile si comerciale.

Contractul a aparut ca o necesitate intr-un anumit stadiu de dezvoltare a societatii, s 747g62h pre a inlocui formele arhaice si greoaie de schimb, dintre si din colectivitatile primitive. Productia simpla de marfuri si banii au impus aparitia contractelor.

Prin contract se infaptuiesc cele doua componente ale vietii economice: productia si circulatia marfurilor prin intermediul banilor.

Ca institutie juridica, contractul a cunoscut o evolutie paralela cu aceea a dreptului de proprietate. In economia de piata capitalista contractul reprezinta un instrument care asigura libera concurenta, dezvolta initiativa privata, permite diversificarea raporturilor economice si financiare.

Prin urmare, contractul este cel mai important si eficient act juridic pentru desfasurarea activitatii economico-sociale, indispensabil omului si colectivitatii, atat in practica civila cat si in cea comerciala.Notiunea de contract

Contractul este un acord intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice stabilit cu scopul de a crea, modifica sau stinge un raport juridic.

In terminologia Codului civil roman, ca si in vorbirea curenta, termenii de contract si conventie sunt folositi ca sinonime.

Acordul de vointe este elementul esential al contractului, prin aceasta intelegandu-se intalnirea concordata a doua sau mai multe vointe individuale. Intentia partilor care contracteaza este de a crea un act care sa produca efecte juridice.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2023 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact