StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Ajutorul de care ai nevoie. Cand ai nevoie cel mai multe de el!
DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept comunitar
Trimite articolul prin email Tratatele de la roma (1957) : Drept comunitar Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Tratatele de la roma (1957)Tratatele de la Roma (1957)

Tratatele instituind CEE si CEEA au fost semnate la Roma la 25 martie 1957, in aceeasi zi fiind semnata si Conventia cu privire la institutiile comune (Adunarea parlamentara si Curtea 656j98g de Justitie). Tratatele de la Roma au intrat in vigoare la 1 ianuarie 1958.

In anul 1965, prin Tratatul de la Bruxelles, au fost reunite sistemele institutionale ale celor trei comunitati, instituindu-se o Comisie unica si un Consiliu unic. Tratatul avea ca scop mentinerea si intarirea pacii si libertatii, imbunatatirea conditiilor de viata si dezvoltarea armonioasa a regiunilor.

4. Evolutia comunitatilor pana la Actul Unic European

Succesele obtinute de cei sase au determinat Marea Britanie sa ceara sa devina membra a comunitatilor, negocierile de aderare la comunitati demarand in anul 1961.

In anul 1965 s-a adoptat la Bruxelles Tratatul pentru instituirea unei Comisii unice si a unui Consiliu unic, realizandu-se astfel reunirea institutiilor comunitare, idee aparuta chiar din momentul intrarii in vigoare a Tratatului de la Roma.Celor sase state membre fondatoare ale comunitatilor europene li s-au mai alaturat 9 state: Marea Britanie, Irlanda si Danemarca (1972); Grecia (1981); Spania si Portugalia (1986); Austria, Finlanda si Suedia (1995).

De mentionat este faptul ca Norvegia a respins aderarea prin referendum in 1972 si 1994.

Dupa intrunirea Consiliului european de la Copenhaga din anul 1973, s-a adoptat extinderea comunitatii spre Europa Centrala si de Est.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact