StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Ajutorul de care ai nevoie. Cand ai nevoie cel mai multe de el!
DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept privat
Trimite articolul prin email Normele conflictuale privind numele si domiciliul persoanei fizice : Drept privat Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Normele conflictuale privind numele si domiciliul persoanei fiziceNORMELE CONFLICTUALE PRIVIND NUMELE SI DOMICILIUL PERSOANEI FIZICENumele persoanei fizice, care include numele de familie si prenumele, e guvernat de legea personala in sensul ca daca acea per 838g68i soana are cetatenie se aplica legea nationala, iar daca e vorba de un apatrid se aplica legea domiciliului sau, in lipsa, legea resedintei.

In anumite situatii, legea personala e inlocuita in masura in care legea prevede o asemenea solutie. De ex: stabilirea sau modificarea numelui ca efect al casatoriei, filiatiei sau adoptiei, fiind efectele nepatrimoniale ale acestor institutii juridice sunt supuse legii care le guverneaza efectele. Aceeasi lege se aplica si in privinta pseudonimului. Ocrotirea persoanei fizice impotriva actelor de incalcare a dreptului la nume savarsite in Romania se face dupa legea romana.

Stabilirea domiciliului strainului in Romania e supusa legii materiale romane. Aceeasi lege se aplica si pierderii de catre un cetatean roman aflat in strainatate a domiciliului de drept comun din Romania. Domiciliul legal, fiind o masura de ocrotire, e supus legii nationale a persoanei ocrotite. Domiciliul ales, fiind stabilit printr-un act juridic, e supus legii acelui act juridic.Regulile prezentate mai sus se aplica si in privinta resedintei.

domiciliu - locuinta statornica si principala

este unul singur

resedinta - poate fi una sau pot fi mai multe.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact