StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » dreptul pietelor financiare

Biletul la ordin

BILETUL LA ORDIN


Este o cambie careia ii lipseste trasul. El cuprinde numai angajamentul de a plati suma mentionata in el luat de catre tragator fata de beneficiar. 323g61d


Deci, tragatorul apare ca un tras acceptant. Emitand biletul la ordin, el se angajeaza sa plateasca suma pentru care trage acel titlu.


Biletul are mentiunile corespunzatoare din cambie, deosebita fiind numai denumirea titlului sau (bilet la ordin).


Ca si cambia, biletul la ordin fara scadenta aratata, este platibil la vedere. Ii sunt aplicabile marea majoritate a textelor edictate pentru cambie.
Biletul la ordin este compatibil, ca si cambia, cu prezentarea la vedere, refuzul de a viza si data prezentarea la vedere urmand a fi contestate printr-un protest.

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact