StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Noi putem sa te ducem spre NIVELUL URMATOR
ECONOMIE

Economia este o stiinta sociala ce studiaza productia si desfacerea, comertul si consumul de bunuri si servicii. Potrivit definitiei date de Lionel Robbins in 1932, economia este stiinta ce studiaza modul alocarii mijloacelor rare in scopuri alternative. Deoarece are ca obiect de studiu activitatea umana, economia este o stiinta sociala.

StiuCum Home » ECONOMIE » bancile in economie
Trimite articolul prin email Rolul si obiectivele auditului financiar : Bancile in economie Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Rolul si obiectivele auditului financiarRolul si obiectivele auditului financiar


Auditul financiar are rolul de:

verificare a respectarii cadrului conceptual al contabilitatii (postulate, principii, norme si reguli de ev 848f58i aluare) general acceptat, a procedurilor interne stabilite de managementul entitatii pentru guvernarea acesteia;

verificarea si certificarea reflectarii in contabilitate a situatiilor financiare, imaginea fidela, clara si completa a intregului exercitiu financiar.

Importanta auditului financiar consta in sporirea credibilitatii informatiei din situatiile financiare, dar si intr-o evaluare critica a acestora.

Auditul financiar este chemat sa exprime o opinie independenta asupra situatiilor financiare, menita sa-i asigure si sa-i apere in mod egal pe toti utilizatorii informatiilor continute de acestea (investitori, salariati, sindicate, creditori, furnizori, clienti, stat, manageri, bancheri).

Informatiile financiare prezinta riscul de a fi mai putin credibile decat ar trebui. In vederea gestionarii legale si eficiente a acestui risc, auditul financiar analizeaza situatiile financiare din perspectiva prevalentei economicului asupra juridicului, adica a masurii in care informatia este in concordanta cu realitatea economica si nu doar cu cadru juridic existent.

Obiectivul general al activitatii de audit  este acela de a prezenta in mod corect, sub toate aspectele semnificative, o situatie financiara si de a emite o opinie conform careia operatiunile economice sunt corecte si in conformitate cu prevederile legii.
Auditul financiar indeplineste obiectivul general prin realizarea urmatoarelor obiective operationale:

obtinerea asigurarii ca auditul financiar a luat in considerare toate riscurile asociate entitatii auditate;

ajutarea clientilor sa-si imbunatateasca auditurile interne oferindu-le sfaturi constructive in privinta imbunatatirii situatiilor financiare in viitor.

- verificarea exhaustivitatii si integritatii inregistrarilor prin: verificarea procedurilor utilizate in entitate pentru contabilizarea operatiunilor economico-financiare, verificarea si analiza rezultatelor inventarierii, obtinerea asigurarii ca toate operatiunile au fost reflectate in documente justificative corespunzatoare care au fost corect si integral operate in contabilitate si, in acelasi timp, ca nu exista operatiuni contabilizate de mai multe ori;

verificarea daca toate elementele de activ si de pasiv inregistrate in contabilitate sunt justificabile si verificabile;

verificarea corectitudinii inregistrarii in contabilitate si a corectei reflectari in conturile anuale.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2021 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact