StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Arta de a lua DECIZIA CORECTA
ECONOMIE

Economia este o stiinta sociala ce studiaza productia si desfacerea, comertul si consumul de bunuri si servicii. Potrivit definitiei date de Lionel Robbins in 1932, economia este stiinta ce studiaza modul alocarii mijloacelor rare in scopuri alternative. Deoarece are ca obiect de studiu activitatea umana, economia este o stiinta sociala.

StiuCum Home » ECONOMIE » piata de capital
Trimite articolul prin email Autoritatea pietei de capital : Piata de capital Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Autoritatea pietei de capitalAutoritatea pietei de capital


Autoritatea pietei este un organism care este fie guvernamental, fie definit prin lege, fie este un organism rezultat din autoreglementare. Rolul primordial al organismului de autoritate 343j92d al pietei este de a asigura protectia investitorilor (publicului larg care participa la piata). Aceasta se realizeaza:


  • prin impunerea unor norme de informare;
  • reglementari de transparenta perfecta;
  • stabilirea normelor pentru activitatea profesionala ale participantilor la piata.

De asemenea rolul autoritatii pietei de capital se refera la reglementarea si autorizarea activitatii institutiilor ce activeaza pe piata, cu referire la criterii legate de dimensiunea capitalului, profesionalismul personalului, etc. Autorizarea institutiilor ce activeaza pe piata, a instrumentelor ce se tranzactioneaza pe piata, precum si relatia cu institutiile de pe alte piete, cat si cu organele guvernamentale, parlamentare, revine in egala masura organismului de autoritate 343j92d pe piata de capital.
Corespunzator, autoritatea celeilalte componente a pietei financiare, piata monetara este banca centrala de emisiune, respectiv banca nationala. Astfel, cele doua autoritati coordoneaza activitatea pietei financiare in ansamblul ei. Pe piata instrumentelor de asigurare, componenta a pietei financiare este instituita o autoritate distincta.

Deci o importanta caracteristica a pietei de capital, a pietei financiare in ansamblu o reprezinta faptul ca activitatea ei, institutiile ce activeaza pe aceasta piata precum si instrumentele ce se tranzactioneaza, sunt autorizate, reglementate, urmarite, monitorizate si controlate permanent in scopul protectiei investitorilor impotriva unor practici neloiale. De asemenea trebuie mentionat ca actiunea autoritatii pietei de capital se limiteaza la masuri ce asigura conditiile pentru manifestarea cererii si ofertei pe piata si nu pentru a influenta pretul sau volumul tranzactiilor.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2021 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact