StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Libertate financiara
finante FINANTE

Finante publice, legislatie fiscala, contabilitate, informatii fiscale, asistenta contribuabili, transparenta institutionala, formulare fiscale din domaniul finantelor publice si private (Declaratii fiscale Fise fiscale Situatii financiare Raportari anuale)

StiuCum Home » finante » piata actiunilor » Ce are de oferit piata actiunilor

Obligatiunile

Exista si alte cateva piete de titluri de valoare, incluzand piata monetara (a instrumentelor de credit cu mai putin de un an pana la scadenta) si piata obligatiunilor. Piata obligatiunilor (bond market), pe care sunt tranzactionate instrumentele de credit cu scadente mai indepartate este chiar mai mare decat piata actiunilor. Spre deosebire de actiuni, care reprezinta proprietatea - o cota parte dintr-o companie - obligatiunile reprezinta un imprumut dat companiei emitente de catre detinatorul obligatiunilor. Titularul unei obligatiuni primeste de obicei plati ale dobanzii, nu dividende, nu are drept de vot si i se promite ca, la scadenta, ii va fi restituita valoarea imprumutului. O obligatiune este un titlu de valoare cu venit fix (fixed-income security), un titlu de valoare superior1" (senior security). iar platile dobanzii ei trebuie sa fie integral achitate mai inainte ca detinatorii de actiuni ai aceleiasi companii sa primeasca dividende. in general, investitorii cumpara obligatiuni pentru fluxul sil si relativ sigur al venitului. Obligatiunile sunt cotate altfel decat actiunile si, in marea lor majoritate, sunt tranzactionate pe OTC. Actiunile sunt titluri de valoare de proprietate (equity/owner-ship securities); obligatiunile sunt titluri de valoare de credit (debt securities). Majoritatea portofoliilor de investitii contin atat actiuni, cat si obligatiuni2. Determinarea combinatiei" potrivite a acestor instrumente de investitie pentru diferite scopuri investi-tionale si grade de risc este cunoscuta ca alocarea actilui (asset allocation).

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact