StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Lumea poate si a ta
finante FINANTE

Finante publice, legislatie fiscala, contabilitate, informatii fiscale, asistenta contribuabili, transparenta institutionala, formulare fiscale din domaniul finantelor publice si private (Declaratii fiscale Fise fiscale Situatii financiare Raportari anuale)

StiuCum Home » finante » piata actiunilor » Ce are de oferit piata actiunilor

Vanzarea short

Multi dintre noi cred ca dau lotura" cumparand ceva la un pret mic si vanzandu-l ulterior la un pret mult mai mare. In cazul majoritatii vehiculelor de investitie (proprietati imobiliare in constructie, picturi si monezi rare, valori artistice), acesta este singurul mod de a obtine profit. Spre deosebire de actiuni, asemenea investitii produc rareori venit in timp ce sunt detinute, iar singura speranta de castig este sa fii destul de abil sa cumperi la momentul oportun - la un pret mic - si sa nzi mai tarziu, la un pret mai mare. Principiul Cumpara ieftin, nde scump" este, in cele din urma, esenta realizarii castigurilor de capital. Piata actiunilor insa, permite si alta metoda de a incerca sa obtineti castiguri de capital, si anume prin intermediul vanzarii short.
Investitorii (si speculatorii) care cred ca o actiune se nde acum la un pret de chilipir, o vor cumpara in anticiparea vanzarii ulterioare a titlului de valoare la un pret mai mare. Ei sunt bullish pe actiune si asteapta ca aceasta sa creasca in pret. Dar. ce fac investitorii care cred ca un titlu de valoare este supraevaluat? Astfel de situatii ofera, de asemenea, oportunitatea castigurilor de capital prin intermediul vanzarii short. Cineva care crede ca o actiure se nde la un pret prea mare si ca acesta va scadea, se spune ca este bearish1 pe actiune. Chiar daca pare ciudat, este posibil (cel putin pe piata actiunilor) ca aceasta actiune presupus supraevaluata, ntai sa fie vanduta si mai tarziu sa fie cumparata. Asa se procedeaza corect: se nde mai intai la pretul mare si se cumpara apoi la pretul mic. Diferenta dintre pretul de vanzare si pretul de cumparare este profitul sau pierderea investitorului. in mod normal, el doreste ca valoarea actiunii sa scada dupa ce o nde, astfel incat cumpararea (tranzactia de acoperire) sa fie la un pret mai mic.
Sa luam un exemplu. John Bear crede ca actiunea XYZ este supraevaluata la 89$ per actiune si ca este de asteptat o scadere. El nde short 100 actiuni la

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact