StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Sa facem proiecte sanatoase
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » management » managementul financiar » Evaluarea intreprinderii

Evaluarea intreprinderii

Eluarea unei intreprinderi este o operatie delicata si cateodata gresit inteleasa, caci nu exista un pret "just". Eluarea nu este o stiinta exacta, din moment ce ea se sprijina in special pe previziuni si ipoteze a caror realizare nu este certa, fn plus, sutele de formule de eluare arata ca nu exista o loare, ci lori mai mult sau mai putin bine adaptate intreprinderii, mai mult sau mai putin realiste.
Din aceste motive exista o distinctie intre pret si loare si intre loarea obiecti si aceea strategica. Valoarea nu este un pret, nu este decat o estimare la un moment dat, conform anumitor ipoteze.
Pretul este un fapt indiscuil care rezulta dintr-un proces de negociere, in care loarea nu este decat un element de negociere.
A doua distinctie este mai delicata. Eluatorul trebuie sa se plaseze pe ul cel mai obiectiv posibil, fara a tine cont de interesele antagoniste ale nzatorului si cumparatorului. De aici necesitatea de a degaja o loare obiecti, fn particular, nu trebuie inclusa in eluare ameliorarea renilitatii legate de existenta de sinergii industriale si/sau comerciale care ar putea face jocul castigatorului intr-o afacere.
Stiinta care a atins maturitatea deplina, eluarea propune o gama completa de formule de eluare testate in cursul numeroaselor tranzactii. Fiecare dintre ele se adreseaza unui sector precis. Totusi, aceste diferite metode se regrupeaza in 3 familii, dupa cum ele sunt centrate pe patrimoniu, renilitate sau o notiune hibrida care combina pe primele doua.

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact