StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Crede in EFICIENTA TA
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul media
Trimite articolul prin email Mijloace de informare si caracteristicile lor : Managementul media Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Mijloace de informare si caracteristicile lorMIJLOACE DE INFORMARE SI CARACTERISTICILE LOR


MIJLOACE DE INFORMAREA. RADIOUL

Este cel mai rapid mijloc de informare. De obicei e primul care transmite o stire. De asemenea, un post de radio are o relatie mai personala cu publicul sau. Ascultatorii sint mai fideli, mai atasati de un post de radio decit de un canal de televiziune, de exemplu.


B. TELEVIZIUNEA

Este emotionala (simti ca participi la actiune), este axata pe spectacol (de aceea e atrasa de tot ce e dramatic, amuzant, iesit din comun). Presupune dinamism pentru ca opereaza pe de o parte sub constringerea timpului (orice mesaj trebuie croit astfel incit sa se incadreze in 12-20 de secunde - bitul temporal - in care daca nu vede ceva interesant telespectatorul schimba canalul) iar pe de alta parte sub constringerea vizuala (mesajul trebuie sa contina miscare, culoare).

Mesajul de televiziune are impactul cel mai puternic, dar sufera de superficialitate. Telespectatorul va retine o mica parte din continutul acestuia. De aceea esentiala este prima impresie.


C. ZIARELE

Reprezinta mijlocul de informare cu cea mai profunda patrundere in rindul publicului. Sint palpabile, se pastreaza mai mult timp. Sint interesate in primul rind de aspecte locale.


D. AGENTIILE DE STIRI transmise prin teleimprimator

Asigura materia prima pentru stirile difuzate prin celelalte mijloace. O stire de interes national se va difuza prin agentiile de stiri.


E. REVISTELE

Au ca si ziarele un grad mare de patrundere. Se adreseaza fiecare unui anumit public (sint specializate). Un mesaj transmis printr-o revista trebuie sa tina seama de acest aspect.


F. BULETINELE INFORMATIVE (newsletters)

Din ce in ce mai folosite si in Romania, odata cu patrunderea tot mai puternica a Internetului, isi vor mari influenta. Se adreseaza si ele unui public specializat si au o putere de patrundere destul de mare.


CARACTERISTICILE MIJLOACELOR DE INFORMARE


S-a spus ca mass-media ar fi a patra putere in stat. Realitatea ne arata ca este chiar principala putere si trebuie tratata ca atare. In ciuda rolului privilegiat pe care il are in societatea actuala, mass-media are si puncte slabe. De specularea lor eficienta depinde buna imagine a unei organizatii:


1. Industria mass-media e concurentiala! De aici rezulta ca:

- scopul principal al unui ziar/post TV/radio este profitul. Pentru aceasta el selecteaza stirile care atrag publicul. Publicul vrea actiune si senzational.

- daca cultivi relatii privilegiate cu un ziar poti sa-ti atragi dusmania altora. Incearca sa fii echidistant fata de toate mediile de informare.

2. Mass-media e neinformata! Chiar daca menirea ei e sa transmita informatia, mass-media depinde exclusiv de alte surse care sa ii furnizeze aceasta informatie. De regula, cind publica o stire dintr-un anumit domeniu, un ziarist ia legatura cu cei preocupati de acel domeniu.

3. Mass-media e neglijenta! Lipsa de timp, de spatiu sau de interes din partea publicului face ca multe dintre subiectele de presa sa fie tratate superficial de ziaristi. De aceea trebuie ca informatiile date presei sa fie clare (pentru a nu lasa loc neintelegerilor) si sa se axeze pe punctele esentiale ale subiectului.

4. Mass-media e constrinsa de timp! Asta inseamna ca:

a.      informatiile trebuie furnizate urgent

b.      unele informatii nu mai ajung sa fie verificate

c.      stirile se perimeaza foarte repede.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact