StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


DEVII LIDER de succes in fiecare zi
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » bazele marketingului » Comportamentul consumatorului

Comportamentul consumatorului

Managerii aloca foarte mult timp gandind despre clienti. Ei cheltuie acum mai multi bani decat au facut-o vreodata sa studieze consumatorii, incercand sa invete mai mult despre comportamentul consumatorului, dorind sa stie cine sunt clientii lor, cum cumpara ei? Cand cumpara?, Unde cumpara? De ce cumpara?
Comportamentul consumatorului este un domeniu pe cat de interesant pe atat de important pentru marketing. Cei care se ocupa de marketing doresc sa inteleaga cat de mult este posibil despre acest subiect. O definitie formala ajuta la concentrarea atentiei asupra conceptelor si punctelor cheie.
Comportamentul consumatorului este definit, in contextul marketingului, ca fiind: activitatile pe care oamenii le angajeaza cand selecteaza, cumpara si folosesc produsele si serviciile pentru a-si satisface neile si dorintele. Astfel de activitati implica procese mentale si emotionale, pe langa actiuni fizice.
Problema de interes central este: cum raspund consumatorii la variatii stimuli de marketing pe care firma i-ar putea folosi? Furnizorul care intelege corect cum r raspunde consumatorii la diferitele caracteristici ale produsului, preturi si apeluri de publicitate are un foarte mare avantaj fata de competitorii sai. De aceea, cei interesati fac eforturi sustinute de cercetare a relatiilor intre stimulii de marketing si raspunsul consumatorului. Punctul de plecare este modelul stimuli consimatorului.
Stimulii de marketing impreuna cu alti stimuli patrund in "cutia neagra" a consumatorului si pe fondul caracteristicilor sale produc anumite raspunsuri. Interesul principal al celor care se ocupa de marketing, in acest proces, este sa inteleaga cum sunt schimbati stimulii in raspunsuri inauntrul cutiei negre a consumatorului. In acest modul m oferi coordonatele principale ale modului in care caracteristicile consumatorului afecteaza comportamentul de cumparare, precum si o descriere a procesului de elaborare a deciziei consumatorului.


Politica de confidentialitate



Copyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact