StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Solutii reale pentru planuri de succes
MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » bazele marketingului » Inteligenta marketing
Trimite articolul prin email Folosirea terenului : Inteligenta marketing Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Folosirea terenuluiIn afaceri, a folosi terenul" inseamna a exploata in modul cel mai fericit oportunitatile si nu a inca sau a da vina pe ceea ce nu este. Daca ne propunem sa asteptam sa se produca conditiile ideale si conjunctura cea mai farabila, riscam sa nu ajungem niciodata nicaieri. A avea totul la dispozitie se intampla foarte rar sau deloc.In septembrie 1993, ma aflam in Omaha, statul Nebraska, SUA, cu un grup de colegi. intr-o zi, ni s-a spus ca m vizita cel mai mare magazin de mobila din tinut. Ma asteptam la ceva grandios. imi inchipuiam ca se intinde pe o suprafata de cel putin 6-7.000 mp. N-a fost deloc asa. Spre surpriza mea, magazinul plasat in zona comerciala a orasului (downtown) nu dispunea decat de o suprafata de nici 300 mp. in plus, in magazin nu era expusa mobila. Se consultau doar cataloage, pliante, albume de fotografii, filme video si se pipaiau machete si mostre. intre timp, clientii puteau bea o cafea sau un ceai cu gheata. Consultau designer-ul si responsabilii de vanzari, alegeau mobilierul potrivit, negociau conditiile de livrare, transport si amenajare si plecau linistiti acasa. De la producator sau din depozitele importatorului, mobilierul ales ajungea direct la locul lui, in casa clientului.
A fost un exemplu stralucit despre cum poate fi folosita o suprafata de cateva sute de metri patrati, plasata ideal, in plin centru comercial al localitatii, pentru amenajarea unui mare magazin de mobila care, in mod conventional, ar fi avut neie de cateva mii de metri patrati. in concluzie, s-a folosit terenul", adica resursele disponibile si nu s-a incat lipsa unei mari suprafete plasate la fel de ultracentral.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact