StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Experienta este BAZA INOVATIEI
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » cercetarea de marketing » Ancheta de piata

Ancheta interceptata

Interceptarea respondentilor pe strada sau in locuri publice (magazine, piete, stadioane, sali de spectacol) constituie o alternativa accepila la ancheta personala atunci cand costurile de deplasare a operatorilor depasesc bugetul alocat.In cazul anchetelor interceptate, operatorii recruteaza persoane in spatii publice, pentru a le administra ancheta de tip pix si hartie". Presiunea timpului este, in acest caz, mult mai mare decat in cazul anchetei personale. Cu exceptia interurilor remunerate, administrarea chestionarului in ancheta interceptata poate dura doar cateva minute. Rata de refuz depinde mult de operator, dar depaseste curent 50%. Nimeni nu merge pe strada sau la magazin pentru a raspunde la intrebari. Daca o persoana refuza, operatorul contacteaza alta persoana, la intamplare sau respectand o anumita regula (fiecare al noualea trecator, de pilda). Uneori, persoanele recrutate sunt conduse la un terminal de calculator, pentru a completa direct in fisier.
O slabiciune a anchetei interceptate o constituie calitatea esantionului, realizat conjunctural. O imbunatatire a esantionului si o reducere a refuzurilor se poate obtine prin inregistrarea numarului de telefon si extensia ulterioara a anchetei interceptate.
Subiectii interceptati pot fi determinati sa sune chiar ei pe operator. Gallup 800 Interactive, de pilda, masoara impactul filmelor noi in acest mod. Pune la dispozitia spectatorilor un numar verde, timp de 2 ore dupa finalul filmului. Similar, lantul de restaurante Olive Garden a folosit cu succes un cupon de 5$, oferit clientilor si activat numai daca ei sunau la un numar verde pentru a raspunde la un interu telefonic, asistat de computer.
Cu toate neajunsurile lor, anchetele interceptate raman cele mai ieftine si mai rapide, cu o productitate de pana la cinci-sase chestionare pe ora.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact