StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Solutii reale pentru planuri de succes
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » cercetarea de marketing » Ancheta de piata

Ancheta telefonica

Anchetele telefonice si-au facut timid aparitia in ultimul timp si se pare ca r cunoaste o adevarata explozie in urmatorii ani. Asigura o mai buna acoperire a populatiei, ativ cu ancheta interceptata, dar limiteaza posibilitatile operatorului de a expune produse, ambalaje, imagini, mostre, reclame etc.
O buna administrare a anchetei telefonice se obtine prin folosirea ITAC - Sistem de Intervievare Telefonica Asistata de Computer. Subiectul, asezat in fata calculatorului, cu intrebarile pe monitor, introduce direct raspunsurile sale. Avantajele sistemului sunt multe:
» folosirea automata a instructiunilor de filtrare a respondentilor;
» editarea raspunsurilor simultan cu operatia de colectare;
» diminuarea erorilor umane (prin afisarea corectiilor solicitate subiectului);
» disponibilitatea instantanee a datelor pentru analiza.Insa un dezavantaj major este acela ca nu permite obtinerea unor raspunsuri elaborate indelung la intrebari deschise si complexe.
Problemele de esantionare pot fi legate de indisponibilitatea subiectilor sau refuzul lor de a coopera. Practica a dovedit ca rata refuzurilor depaseste rareori 20%. Costul este abil cu cel al anchetei interceptate.
Ancheta prin telefon si fax ofera mari avantaje sub aspectul operativitatii ridicate si a costului scazut. Permite un control destul de bun al anchetei, dar limiteaza numarul si amploarea intrebarilor si raspunsurilor ce pot fi formulate. Prin telefon, limita de durata a unei conrbiri este de maximum 15 minute. Prin fax, amploarea informatiilor se situeaza intre cea posibila prin telefon si cea posibila prin corespondenta.

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact