StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Solutii reale pentru planuri de succes
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » cercetarea de marketing » Ancheta de piata

Ancheta personala

Este cea mai che si mai sigura forma de ancheta si presupune completarea unui chestionar personal la locuinta sau locul de munca al respondentului. Permite un control excelent asupra respondentului, dar comporta costuri ridicate.
Anchetele la domiciliu au loc, de regula, fara programare prealabila, mai ales seara, la sfarsit de saptamana. Se pot admite pana la trei reniri dupa prima vizita. Chiar daca, de obicei, atat operatorul de interviu, cat si respondentul stau in picioare, in fata usii, este mult mai bine atunci cand interviul poate aa loc in casa, asezat conforil.
Anchetele in birouri (anchetele de afaceri) sunt administrate cu o programare anterioara a vizitei. Faptul ca ancheta are loc fata-n fata permite administrarea de chestionare mai lungi si mai complexe. intrederile care dureaza un ceas sau mai mult nu sunt cu totul neobisnuite.
Calitatea esantionului poate fi excelent controlata, deoarece se stie exact din ce fel de subiecti este constituit.
Costul este marele dezavantaj al acestui tip de ancheta si el nu priste doar timpul si cheltuielile de deplasare ale operatorilor, ci si micile atentii" destinate respondentilor: calendare, agende, pixuri, brichete, bilete de spectacol sau tombola etc.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact