StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Experienta este BAZA INOVATIEI
MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » MARKETING » marketing general
Trimite articolul prin email Conversatia cu functie de intretinere-divertisment : Marketing general Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Conversatia cu functie de intretinere-divertismentConversatia cu functie de intretinere-divertisment


Uneori agentul de turism sau chiar managerul poate fi pus in situatia de a fi nevoit sa astepte din diferite motive o perioada mai lunga sau mai scurta de timp pana cand clientul va trece la etapa declararii problemelor sale legate d 444c26e e cumparare si la obtinerea primelor informatii despre produs. Este un moment de asteptare, un moment dificil de trecut daca cel care se gaseste in fata clientului nu stie sa recurga la o minima conversatie de intretinere, de divertisment, cu care ocazie timpul se va scurge mult mai usor si devine posibila initierea unei relatii inter-personale calde, deschise. Totodata, pe durata desfasurarii conversatiei pot fi extrase indicii importante despre interesele partenerului de discutie. Ea este in acelasi timp un mijloc placut de a-l cunoaste pe celalalt.

Dar conversatia de intretinere nu este o activitate tocmai usoara. Aceasta necesita cunostinte din partea celui care o initiaza si o intretine si o anumita doza de maiestrie, de arta. A sti sa intretii o conversatie de divertisment inseamna ca esti unul dintre acele inzestrate persoane care indeobste sunt denumite “causeri”. O butada spusa de John Mason BROWN ne invata ca un bun vorbitor, un improvizator de discutie “nu este cineva care-si aminteste ce s-a spus, ci cel care spune ceea ce vrea sa-si aminteasca o persoana”.[1] Sa retinem de aici cat de importanta este cunoasterea tipurilor umane dupa stilurile de viata, fapt ce creaza posibilitatea de a deschide imediat o minima conversatie bazata pe sentimente, aspiratii si comportamente presupuse a fi impartasite de cel care intra in conversatie.

Letitia Baldrige a codificat cateva calitati[2] importante pe care trebuie sa le posede cel care doreste sau este nevoit sa devina un expert in arta conversatiei. Astfel, un bun “causer”:


Este bine documentat si poate vorbi despre numeroase si variate subiecte;

Este la curent cu principalele stiri interne si externe;

Isi exprima parerile bazandu-se pe cunoastere si experienta;

Se adapteaza la persoana cu care vorbeste;

Stie sa faca complimente cu eleganta;

Stie sa primeasca complimente cu eleganta,
Abordeaza o maniera prietenoasa;

Stie cum sa faca o persoana timida sa se simta in largul ei;

Isi da seama cand incepe sa plictiseasca.


Un maestru in arta conversatiei nu trebuie sa faca urmatoarele greseli:


Sa evite subiecte de genul: sanatatea personala, sanatatea altuia, subiecte controversate cand nu se stie de care parte este interlocutorul, cat de mult costa lucrurile interlocutorului, barfe daunatoare, subiecte banale si plictisitoare, povestiri de un gust indoielnic;

In timpul conversatiei nu exagereaza vorbind despre persoana sa;

Manifesta diplomatie daca interlocutorul este dificil;

Nu intrerupe interlocutorul;

Nu face corecturi gramaticale sau de pronuntie interlocutorului;

Nu pune intrebari prea personale, jenante.


Cat despre subiecte care pot fi atinse intr-o conversatie de acest gen, acestea pot fi: gradinaritul, dezvoltarea stiintei, noi descoperiri stiintifice si tehnologice, jocuri de salon, Olimpiada (fosta, actuala, viitoare), modalitati de a te lasa de fumat, foametea in lume, programe de nutritie, capriciile modei, tendintele proprietatii imobiliare, carti de succes, arta in comunitatea locala, animale favorite, problemele mediului, arta culinara, expozitii si muzee, calatorii, experiente de viata placute etc.


BIBLIOGRAFIE


BALDRIGE Letitia,Codul manierelor in afaceri, ed. Stiinta si tehnica, Bucuresti, fa.
BALDRIGE Letitia, Codul manierelor in afaceri, ed. Stiinta & Tehnica SA, Bucuresti, f.a.. p.73.

idem,  pp. 76-79


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact