StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


DEVII LIDER de succes in fiecare zi
MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » MARKETING » marketing general
Trimite articolul prin email Planul de vanzari - zilnic si anual : Marketing general Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Planul de vanzari - zilnic si anualPLANUL DE VANZARI - ZILNIC SI ANUAL

PLANUL DE VANZARI ZILNICE

PLANUL DE VANZARI PENTRU NOUL AN


PLANUL DE VANZARI ZILNICE

Cum sa cresti vanzarile ora cu ora

I: Cum arata o zi obisnuita in viata unui mic intreprinzator ?
R: Deseori mi se pune aceasta intrebare de catre antreprenori. Sunt cateva sarcini de rutina pe care intreprinzatorii le indeplinesc in fiecare zi. Totusi, suprasolicitarea cu sarcini de rutina ii poate indeparta de construirea unei afaceri de succes. Intreprinzatorii care reusesc, se orienteaza spre indeplinirea unui plan de vanzari zilnic. 141j98b Modifica planul urmator in functie de cerere si priveste-ti afacerea crescand. Iata o prezentare a unui orar zilnic de succes:

5 a.m.
Trezeste-te, fa cateva exercitii si mananca un mic dejun sanatos. Antreprenorii se antreneaza precum atletii in cursa pentru Olimpiada. Este obligatoriu sa fii sanatos fizic si psihic, asa ca incepe ziua intr-un mod sanatos.

6 a.m.
Fa un dus, imbraca-te si arunca o privire asupra orarului zilnic. Nu uita: cine se scoala de dimineata, departe ajunge.

6:45-7:45 a.m.
Mergi la birou cu masina. Asculta cateva inregistrari ale actelor de vanzare pentru a intra intr-o dispozitie de vanzare (daca firma se afla in casa ta sau locuiesti aproape de birou, incepe imediat sa te gandesti la posibilitatile de imbunatatire a afacerii).

8-10 a.m.
Perioada pentru dezvoltarea afacerii. (ca si in cazul exercitiilor, este necesar sa iti incepi cercetarile de dimineata. Pe termen lung te vei bucura ca ai facut asta). Daca ai in subordine agenti de vanzari, acum este bine sa te interesezi de activitatea lor.

Nota: Cei mai multi antreprenori nu isi permit sa angajeze un agent de vanzari de la inceput. E OK. Fa-o singur si vei putea sa iti perfectionezi arta de a vinde. Apoi, cand bugetul iti permite, vei avea experienta necesara si indemanarea sa iti pregatesti singur forta de vanzare. Organizeza-ti toate mailurile si fa-ti notite personale. Trimite e-mailuri catre distribuitori sau consumatori alesi dintr-o lista speciala. Telefoneaza la distanta. Unele intreprinderi de pe Coasta de Vest pornesc in cautarea clientilor de la ora 6 dimineata. De asemenea, incearca sa receptionezi toate apelurile telefonice, sa faci doua lucruri in acelasi timp, asa ca, daca nu esti ocupat direct cu un consumator, te vei axa pe una dintre aceste optiuni.

10:45 a.m.-1 p.m.
Sustine interviuri. Daca iti construeisti o forta de vanzare, programeaza intalniri intr-o perioada de timp. Fara intalniri la pranz, cel putin cu ocazia primului interviu. Serveste-ti pranzul singur si nu pierde timpul.

1-4 p.m.
Planul A: Viziteaza teritoriul clientilor tai. Daca pregatesti agenti de vanzari, mergi cu ei pe teren si arata-le cum sa se prezinte si sa prezinte afacerea.
Plan B: Daca ti-ai incheiat vizitele pentru saptamana in curs, foloseste acest timp pentru a-ti verifica registrele, ca sa fii la curent cu volumul cheltuielilor, incasarilor si al soldurilor. Daca poti apela la bancile on-line, fa-o. Dar nu pierde niciodata controlul registelor tale. Dezvoltarea afacerii si atentia acordata situatiei financiare sunt cele doua prioritati cheie ale unui antreprenor.

4-6 p.m.
Raspunde la telefoane, citeste corespondenta si mailurile, recupereaza tot pentru ziua aceea. Revizuieste-ti planul de vanzari pentru ziua urmatoare. Fii sigur ca iti indeplinesti toate activitatile, astfel incat sa iti lasi biroul curat si pregatit pentru o noua zi.


PLANUL DE VANZARI PENTRU NOUL AN


Fa-ti vanzarile sa creasca anul acesta.

I: Cum sa realizez un plan de vanzari pentru urmatorul an ?
R: Iata un plan de vanzari si marketing de patru luni, care sa te ajute sa iti dezvolti afacerea in anul urmator. Nu uita, scopul principal al unui plan de vanzari este de a genera profit. Astfel incat, pentru fiecare luna ti-am pregatit cateva idei de cercetare a pietei cu care sa iti atingi obiectivele. Sa speram ca aceste patru luni te vor incuraja sa iti creezi propriile idei pentru restul anului.

Ianuarie: Fa-te auzit.

Pregateste o pagina de hartie ieftina cu o scurta descriere a beneficiilor afacerii tale. O coala in alb, negru, si o alta culoare are efect, de exemplu alb, negru, rosu. Pagina poate fi scanata si trimisa pe Internet, expediata prin posta consumatorilor potentiali, sau livrata la domiciliu. Ofera o gratuitate pentru a determina cititorul sa te sune. Include un spatiu in care sa primesti raspunsul, cu date precum nume, numar de telefon, adresa de e-mail, etc. Mesajele publicitare aditionale: Restituirea banilor este garantata prin ACT astazi. Oferta valabila 30 de zile. Demonstratie gratuita in fiecare marti (la magazinul de produse alimentare, la salonul de cosmetica), sau pe un site web. Petrece doua ore in fiecare zi, trei zile pe saptamana pentru a invada piata cu pagina ta publicitara.

Februarie: Iubeste un client mai vechi.

Lista ta de clienti este revizuita la zi ? Daca au trecut cateva luni de la ultima actualizare a listei cu clienti, incearca sa o revizuiesti. Apoi trimite-le o scrisoare. Multumeste-le pentru ca fac afaceri cu tine, si cere-le cateva recomandari. Utilizeaza formule de adresare precum: “Jucati un rol deosebit pentru succesul meu. Imi doresc sa va fac sa aratati bine. Lasati-ma sa demonstrez asta si unor prieteni sau asociati ai dumneavoastra.” Petrece 90 de minute zilnic pentru a lucra la campania pentru clientii mai vechi.

Martie: Sponsorizeaza un eveniment.

Este posibil sa nu fie atat de costisitor. Orienteaza-te catre Spitalul Local pentru copii, sau catre o organizatie locala non-profit, si spune ca iti doresti sa sponsorizezi un colector de fonduri - un concurs de alergari, un spectacol de moda, o tombola intr-o biserica sau masa de seara in cantinele sociale. Cu sponsorizarea potrivita, vei putea sa atragi o multime de voluntari. Cand te intreaba cineva care este castigul tau, raspunde intotdeauna: “Zvonurile bune. Ne costruim reputatia prin recunoasterea si tranmiterea informatiilor despre noi de la o persoana la alta.”

De exemplu: Show-urile Spring Fling Fashion, Spring Into Shape, un concurs de alergari de 10 kilometri, o tombola in biserica locala cu ocazia Sfantului Patrick.

Petrece-ti doua ore pe zi, timp de trei saptamani pentru o pregatire adecvata a acestui eveniment. Alege cativa voluntari si redu volumul de munca la jumatate. Si acesti voluntari se pot transforma in posibili consumatori.


Aprilie: Cumpara un stand.

Ar beneficia afacerea ta de pe urma participarii la un targ comercial din zona ta? Cumpara un stand si gandeste-te la metode pentru a-ti atrage clienti. Mancarea si bautura sunt intotdeauna o recompensa apreciata - daca sunt gratuite. Nu este necesar sa cumperi cel mai scump sau cel mai mare spatiu. Cauta sa aiba vad comercial. Daca faci rost la timp de o lista de participanti, trimite-le invitatii. Cere unui cunoscut sa ti se alature la targ pentru a te putea deplasa. Circula. Trimite invitatii sau diverse pliante (nu prea multe). Nu rata cea mai mare oportunitate a acestei manifestari. Opreste-te la standul #67 pentru a afla cel mai bine tinut secret al acestei conventii (foloseste misterul si secrete pentru a seduce clientul).

Ocupa-ti cel putin o ora pe zi, timp de doua saptamani sa te pregatesti pentru targ.

Abia acum este momentul sa ne gandim la urmatoarele opt luni. Aminteste-ti: pentru ca planul de afaceri sa devina profitabil, fiecare luna trebuie sa contina activitati de cercetare a pietei specifice (apeluri catre consumatori noi sau mai vechi, intalniri in teritoriu, participari la actiunile de afaceri locale).

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact