StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » MARKETING » marketing online

Confidentialitatea si siguranta tranzactiilor pe internetConfidentialitatea si siguranta tranzactiilor pe internet


Cum poate fi protejat un site Web si tranzactiile pe Internet? Genul de masura de securitate care trebuie aplicata pentru site-ul Web depinde de modul de utilizare al site-ului. Dupa ce s-a stabilit in ce scop va fi folosit site-ul, se poate determina genul de primejdie care trebui 646b13g e evitata. De exemplu daca se doreste vanzarea unui produs sau serviciu direct cu ajutorul cartii de credit, trebuie sa fie protejata informatia care exista pe cartea de credit impotriva oricarei interceptari, nu numai in timpul tranzactiei dar si cand ea va fi stocata pe server. Daca sunt detinute informatii confidentiale cu privire la un client sa va urmari ca acestea sa nu fie accesibile. Totusi vanzarea directa prin carte de credit poate fi mai sigura decat metoda clasica, caci cea mai mare parte a fraudelor de acest tip sunt comise de persoane care iau parte la tranzactie.

Exista un anumit numar de dispozitive de securitate, programe "stingatoare de incendiu" cu servere inviolabile, trecand prin protocolul SSL (Secure Sockets Layer) si SET (Secure Electronic Transaction). Furnizorul de acces la internet si/sau realizatorul site-ului Web trebuie sa poata oferi informatii mai mult asupra solutiilor care sunt in concordanta cu cerintele site-ului. Apelul la un furnizor de server comercial poate fi solutia cea mai eficienta pentru intreprinderile mici si mijlocii. Furnizorii de server comercial isi pot inchiria serviciile vanzatorilor cu amanuntul pentru o parte din costul de cumparare


Semnatura numerica

Semnatura numerica este o metoda comoda si sigura de semnare a documentelor electronice. Ea permite incheierea tranzactiilor electronice in deplina siguranta. Aceasta semnatura este imposibil de copiat sau de inventat. Atunci cand un document poarta o semnatura numerica este posibila verificarea integritatii si autenticitatii, ca si identitatea semnaturii. Semnaturile numerice sunt fruct al teoriei matematice si a utilizarii algoritmilor. Semnatura electronica  este un concept complex, dar utilizarea ei este relativ simpla. Programele realizeaza intreaga munca, in timp ce utilizatorul alege doar optiunea de semnare a programelor. Semnaturile numerice capata importanta daca se doreste intarirea caracterului executabil al unei tranzactii electronice. Guvernele au inceput sa modifice legile pentru ca semnaturile numerice (si alte forme de semnaturi electronice) ca si documentele electronice sa poata fi admise ca proba.
Legile care se aplica internetului si afacerilor electronice

Ca regula generala, toate legile care se aplica in prezent in domeniul comertului clasic se aplica si in mediul electronic (este vorba de exemplu, de legile cu privire la constituirea societatilor, inregistrarea numelui intreprinderii, fiscalitate, protectia consumatorilor, importul si exportul, securitatea produselor, acorduri cu privire la comertul interprovincial, proprietatea intelectuala si responsabilitatea).

Informatia introdusa in acest sistem este protejata? Pot avea acces oamenii la informatii confidentiale privind intreprinderea sau la cartea de credit utilizata pe internet?Inainte de a se lansa pe internet, anumite intreprinderi asteapta ca mediul electronic sa fie securizat in totalitate. Dar exista deja solutii la problemele legate de confidentialitate si de securitate. Pot fi utilizate programe pentru a codifica tranzactiile si pentru a bloca mesajele nedorite.


Informatiile confidentiale sunt amenintate?

Pot fi instalate programe care vor ajuta la protejarea confidentialitatii informatiilor privitoare la intreprindere si clientela. Guvernul federal se ocupa de protejarea informatiilor personale. Legea privind protectia documentelor personale si documentele electronice stabileste principiile privind colectarea, utilizarea si furnizarea informatiilor personale. In virtutea acestei legi, intreprinderile trebuie sa obtina consimtamantul consumatorilor inainte de utilizarea informatiilor lor personale, si consumatorii ar avea acces la dosarul lor personal ca la ajutoare simple si eficace.

Un site Web obisnuit nu necesita un nivel de securitate ridicat, in mod contrar unui site de comert electronic. In mod normal, atunci cand un client face cumparaturi pe site, el se gaseste intr-un mediu nesecurizat pana cand      el trebuie sa "dea un clic pentru a plati". El este atunci dirijat catre un server securizat care indeplineste toate functiile de securitate necesare. De indata ce procesul de plata este amortizat, clientul trebuie sa furnizeze informatii personale ca nume, adresa si, bineinteles, numarul cartii sale de credit.

Cu ajutorul protocolului SSL (Secure Sockets Layer) sau a normei SET (sistemul de operatiuni electronice protejate) si a unui certificat numeric, numarul cartii de credit si informatiile personale ale utilizatorului sunt codate si transmise la finalul verificarii intreprinderii de tratare a plattlor.

Este nevoie de o licenta de export pentru vanzarea bunurilor si serviciilor pe internet?     

Regulile cu privire la export se aplica in acelasi mod in mediul electronic. Daca este necesara detinerea unei licente de export in prezent pentru a vinde produsele in strainatate, este nevoie si de o licenta pentru a vinde pe internet in exterior. Eliberarea licentelor de export este realizata de Directia de control a exportului. Directia ajuta exportatorii sa determine daca este nevoie de o licenta de export. Publica deasemenea brosuri si avize exportatorilor.

Practici comerciale si publicitate

In virtutea legii concurentei, oricine se dedica anumitor forme de publicitate ireala si practicilor comerciale neloiale comit un delict. Biroul concurentei se ocupa de a face ca legea sa fie respectata, lege care se aplica si in domeniul electronic.

Consumatorii pot depune plangeri cu privire la practicile neloiale ale comertului electronic transfrontalier, pe site-ul web la adresa https://www.econsumer.gov. Biroul concurentei a participat la lansarea site-ului Web cu 12 alti reprezentanti internationali.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact