StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Sa facem proiecte sanatoase
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » management general
Trimite articolul prin email Metoda de conducere prin produs : Management general Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Metoda de conducere prin produsMETODA DE CONDUCERE PRIN PRODUS


Metoda reprezinta maniera in care conducerea, cu ajutorul unui complex de instrumente, procedee tehnici isi exercita influenta factorilor umani, materiali si chiar financiari in scopul folosirii rationale a acestora in procesul muncii, in scopul obtinerii rezultatelor preconizate 919g66j .

Aceasta cuprinde:

■ aspectul teoretic activ al stiintei, care arata calea dobandirii de noi cunostinte;

■ eficienta practica in abordarea realitati;

■ este un program dupa care se regleaza activitatile practice si intelectuale, pentru atingerea unui scop;

■ are un caracter instrumental, ca o modalitate de interventie, de interpretate, de informare de actionare;

■ recurge la combinarea unor relatii, la tehnici imprumutate din alte domenii, la modelele ipotetice, ajungandu-se la constructii si inovatii de obiecte si inter-relatii functionale deci la creatie.

O metoda poate fi aplicata numai daca se bazeaza pe realitatea obiectiva, pe armonizarea resurselor cu cerintele. Scopul metodei consta in optimizarea folosirii capacitatii de munca a managerului in eficientizarea comportamentului si actiunilor salariatilor si in antrenarea intregului personal la atingerea obiectivelor unitatii. Metoda manageriala reprezinta modalitatea in care managerul realizeaza procesul managerial, transformand informatiile in actiune cu ajutorul deciziilor, prin armonizarea resurselor cu cerintele si urmarind rezultate maximale.

Metoda de conducere prin produs isi are originea in incercarea satisfacerii trebuintelor consumatorilor pe de o parte si dorinta prestatorilor, pe de alta parte de a realiza o activitate cat mai rentabila. Se bazeaza pe organizarea Pietei pe Segmente Omogene din punct de vedere al necesitatilor ce trebuie indeplinite. Pentru fiecare dintre directiile de afaceri se numeste un coordonator manager de
PRODUS / RELATIE, care are sarcinile corespunzatoare elaborarii strategiei specifice si proiectul fluxurilor financiare necesare sustinerii derularii afacerii.

Conducerea prin produs reprezinta un sistem de conducere constand in crearea in structura organizatorica a functiei de CONDUCATOR DE PRODUS sau GRUPA DE PRODUSE. Managerul intreprinderii de turism exercita si alte functii esentiale cum sunt cele privind:

stabilirea obiectivelor ce deriva din misiunea pentru care a fost creata intreprinderea;

elaborarea planurilor strategice de marketing pentru indeplinirea obiectivelor stabilite;

conceperea unei structuri organizationale corespunzatoare;

completarea cu atentie, a organigramei cu personal apreciat ca necesar si cat mai competent posibil;

coordonarea activitatii personalului angajat;

exercitarea controlului operativ al performantelor salariatilor in toate compartimentele de prestatii de servicii turistice.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2021 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact