StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Crede in EFICIENTA TA
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » management general
Trimite articolul prin email Managementul prin diagnosticare : Management general Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Managementul prin diagnosticareMANAGEMENTUL PRIN DIAGNOSTICARE


Diagnosticarea poate fi definita ca acea metoda folosita de manageri, pe baza constituirii unei echipe multidisciplinare, din manageri si executanti, al carei continut principal consta in identificarea punctelor f 424f57e orte si, respectiv, slabe ale domeniului analizat, cu evidentierea cauzelor care le genereaza, finalizata in recomandari cu caracter corectiv sau de dezvoltare.

Diagnosticarea prezinta trei caracteristici principale: esenta ei consta in analiza cauza -efect, atat in depistarea si examinarea punctelor forte si slabe, cat si la formularea recomandarilor. Specific acestei metode este si caracterul sau participativ; se impune implicarea mai multor salariati de specialitati diferite, corespunzator naturii problemelor investigate, dintre care nu trebuie sa lipseasca managerii si executantii nemijlocit implicati in desfasurarea respectivelor activitati; a treia consta in finalizarea sa in recomandari, adica adoptarea deciziilor cu caracter corectiv privind disfunctionalitatile si, respectiv, de dezvoltare, referitoare la aspectele pozitive.

In cadrul firmelor se foloseste o gama larga de diagnostice. Diagnosticele generale au drept obiect ansamblul activitatilor societatii comerciale sau regiei autonome . Diagnosticele specializate, se refera la o activitate, un compartiment sau o problema din cadrul firmei. Diagnosticele monofazice directe, se refera la o singura faza in cadrul careia se examineaza o singura activitate, subactivitate sau problema. Diagnosticele plurifazice sau in cascada, au drept caracteristici principale investigarea succesiva a cel putin doua activitati, tinand cont de relatiile cauza-efect dintre acestea.
Pentru utilizarea corecta a metodei diagnosticarii este obligatorie parcurgerea mai multor etape :

a) stabilirea domeniului de investigat;

b) documentarea preliminara;

c) stabilirea principalelor puncte slabe si a cauzelor care le genereaza;

d) stabilirea  principalelor puncte forte si a cauzelor care le genereaza;

e) formularea recomandarilor.

Principalele avantaje ale folosirii acestei metode: asigura fundamentul necesar elaborarii si aplicarii programelor de dezvoltare a firmei; preintampina aparitia unor disfunctionalitati majore datorita identificarii cauzelor ce le genereaza intr-o faza incipienta; amplifica rapid potentialul societatii comerciale sau regiei autonome prin actionare asupra cauzelor generatoare de puncte forte; asigura baza informationala absolut necesara adoptarii unor decizii strategice si tactice curente si eficace.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2021 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact