StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Management bun inseamna oameni de CALITATE
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » management public
Trimite articolul prin email Destinatarul serviciului public : Management public Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Destinatarul serviciului publicDestinatarul serviciului public


Utilizatorul unui serviciu public poate fi considerat, pe de o parte, consumator, si pe de alta parte actionar al firmei de servicii, intrucat aceasta se alimenteaza din impozitele si taxele consumatorului contribuabil. Aceasta situatie nu se regaseste in sectorul privat.

Notiunea de calitate este tratata astfel, in sectorul public, cu mai mare sensibilitate de catre utilizator, intrucat el se simte de doua ori implicat: prin finantare dar si in calitate de elector. Utilizatorul in sectorul public nu este un client unic; adresabilitatea unui serviciu public este mult mai larga, astfel ca se vorbeste de sistemul client, fata de care organizatia de servicii cauta sa se adapteze cat mai bine, sa ii cunoasca nevoile, similar cu organizatiile private.

Din acest punct de vedere, datorita faptului ca unul din principiile de baza ale serviciului public este egalitatea (asigurarea unui tratament nediscriminator privind accesul la serviciile publice), pretentiile utilizatorilor pentru servicii personalizate nu pot fi satisfacute. Organizatia de servicii are datoria sa stabileasca prioritatile si sa rezolve secvential nevoile sistemului client. Calitatea capata astfel aspectul conditional, ce se refera la capacitatea de a imbina prestatia de baza cu un serviciu adaptat.
Calitatea trebuie inteleasa in sens global, intrucat nu priveste doar produsele ci si procesele si proiectele organizatiei.

Practicile specifice marketingului pot fi aplicate serviciilor publice in scopul identificarii nevoilor comunitatii si afacerilor. Serviciile de recreere si distractie pot utiliza tehnicile de marketing in mod similar cu serviciile generatoare de profit. In mare parte stilul traditional al managementului serviciilor publice implica politici, proceduri, regulamente, ghiduri etc. Insa nici managementul traditional, nici profesionalismul traditional nu sunt inradacinate in abordarea orientata spre consumator. Multe dintre practicile de management al serviciilor publice privesc doar functiile sale proprii si politicile organizatiei, mai degraba decat consumatorul sau cetateanul servit. Asta nu inseamna ca politicienii sau managerii au ignorat cu buna stiinta consumatorii. Bineinteles ca au existat totdeauna bune practici, care au avut impact asupra consumatorului. Acestea trebuie privite in perspectiva: ele sunt mijloace nu scopuri (nu finalitati). Cu adevarat importanta este crearea unei culturi in care serviciul sa fie considerat ratiunea de a fi a organizatiei si nu modalitatea de a exersa de pilda relatia organizatiei cu mediul sau specific.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact