StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Crede in EFICIENTA TA
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul cercetarii si dezvoltarii
Trimite articolul prin email Cercetarea-dezvoltarea ca activitate economica : Managementul cercetarii si dezvoltarii Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Cercetarea-dezvoltarea ca activitate economicaCercetarea-dezvoltarea ca activitate economica

Dezvoltarea economica si succesul unei firme sunt influentate puternic de activitatea de cercetare-dezvoltare desfasurata. Pentru a-si mentine pozitii 121c29b le competitionale, multe firme aloca bugete importante activitatii de cercetare-dezvoltare.

Tehnica managementului strategic arata ca, una dintre cerintele fundamentale fata de obiectivele firmei este caracterul masurabil al acestora. Obiectivele activitatii de cercetare-dezvoltare sunt mai grele de transpus in indicatori economici masurabili; din acest motiv ele trebuie fixate in urmatorul cadru :

noutatea si originalitatea proiectelor ;

calitatea cercetarii in comparatie cu firmele concurente ;

atingerea competentei in domeniile specificate de strategia de cercetare ;

largirea aplicabilitatii potentiale si extinderea in domeniile tehnice adiacente.

Dificil de asociat la obiectivele generale ale firmei sunt si cele legate de cercetarea aplicativa. In general, ele se refera la largirea pozitiei pe piata de desfacere si la noutatea ideilor cu privire la produse si tehnologii.

Obiectivele specifice fiecarui domeniu al activitatii de cercetare-dezvoltare trebuie prezentate ca un intreg din care deriva obiectivele de proiect corespunzatoare.
In analiza naturii economice a functiei de cercetare-dezvoltare se cer precizate doua strategii fundamentale :

Ø          cercetare –dezvoltare cu caracter ofensiv, subordonata obiectivelor de atingere a situatiei de lider in ramura ;

Ø          cercetare –dezvoltare cu caracter defensiv, subordonata obiectivelor de a face fata asalturilor firmelor rivale.

De altfel, la formularea unei strategii in domeniul cercetarii-dezvoltarii trebuie luati in considerare trei factori :

prognoza referitoare la mediul ambiant ;

tehnologia;

riscul.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact