StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Crede in EFICIENTA TA
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul productiei
Trimite articolul prin email Ciclul de viata al produsului : Managementul productiei Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Ciclul de viata al produsuluiCiclul de viata al produsului


Ciclul de viata al produsului reprezinta intervalul cuprins intre momentul aparitiei si cel al disparitiei produsului de pe piata. Ciclul de viata al produsului nu concide 515j98f cu durata de viata fizica si durata de functionare a unui produs.

Produsul in cadrul ciclului de viata parcurge mai multe etape. Un produs trece prin anumite etape ce prevad aparitia si care pregaresc lansarea pe piata.

a)      Lansarea este etapa in care agentul informeaza publicul despre produs pentru ca petentialii cumparatori sa devina cumparatori reali. In aceasta etapa se desfasoara multiple actiuni promotionale de publicitate in forme si tehnici specifice, se transmit mesaje care sa trezeasca interesul potentialului cumparator ;

b)      Cresterea poate fi accelerata sau lenta, in functie de efortul actiunilor promotionale desfasurate in etapa anterioara, functie de caracterul produsului. In aceasta etapa este importanta colaborarea intre agentii producatori si comercianti.

c)      Maturitatea produsului pe piata marcheza limitele unui echilibru de piata. Etapa de stabilitate poate dura mult sau putin, functie de numerosi factori, de aparitia unor produse superioare din punct de vedere cantitativ, daca produsele nu mai fac fata cerintelor.

d)      Declin se manifesta prin scaderea cererii pentru produs, apar pierderi ; aceasta etapa trebuie insotita de o politica adecvata menita sa conduca la scaderea stocurilor.


Cerere

(volum vanzari)
Cercetare Lansare Crestere Maturitate Declin Timp

Dezvoltare

Creatie


Ciclul de viata al produsului


Ciclul de viata al unui produs poate avea o durata mai mare sau mai mica, dupa cum si etapele ce il formeaza pot fi diferite ca intindere in timp. Etapele trebuie identificate si cunoscute, astfel incat deciziile adoptate in legatura cu productia si comercializarea produsului sa aiba o temeinica fundamentare economica, sa se desfasoare in conditii de eficienta.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact