StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Experienta este BAZA INOVATIEI
MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » MARKETING » marketing general
Trimite articolul prin email Previziunea venitului din vanzari : Marketing general Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Previziunea venitului din vanzariPREVIZIUNEA VENITULUI DIN VANZARI

Conceperea unor previziuni rezonabile privind vanzarile este mai usoara decat iti imaginezi.


Q: Cum previzionez veniturile anuale din vanzarile en detail pentru afacerea de dimensiun 727e47h i mici pe care o detin?

R: Priveste previziunea veniturilor tale din vanzari ca pe o ghicitoare bine elaborata. Analiza evolutiei viitoare a acestora necesita cunostinte solide despre afacerea ta, nu diplome in matematica, intrucat tinde sa fie mai degraba arta decat stiinta. Cautarea celei mai bune metode este mai complicata decat procesul de aplicare. Marimea intreprinderii tale hotareste daca previziunea este simpla sau detaliata. Cand cercetarea este aproape incheiata, mecanismul de previzionare a vanzarilor este relativ simplu. Analiza este, de obicei, mai usoara atunci cand imparti vanzarile in entitati distincte si previzionezi pe componente.

Estimeaza-ti vanzarile pe linia de produse, luna dupa luna, si apoi aduna rezultatele din fiecare luna. In mod obisnuit se proiecteaza vanzarile lunare pentru urmatoarele 12 luni, si vanzarile anuale pentru urmatorii 3 ani. Sa presupunem ca volumul valoric al vanzarilor dintr-o luna este de 1000 de dolari si sa efectuam o comparatie cu o alta previziune care stabileste un volum de 100 de unitati, fiecare in valoare de 10 dolari. In cel de al doilea caz, daca pretul pe unitate va creste, vei sti si ca valoarea vanzarilor va creste proportional.

O expunere prezenta in planul tau de afaceri sau intr-un document similar ar trebui sa rezume si sa evidentieze volumul cantitativ al vanzarilor din tabloul de previziune. Asigura-te ca discuti aspectele importante suficient de detaliat si explici corespunzator cadrul de actiune. Incearca sa anticipezi intrebarile pe care ti le vor adresa cititorii. Alaturi de previziunea vanzarilor ai putea sa incluzi o descriere a strategiei de vanzari - cand si unde inchei tranzactiile, cum recompensezi personalul din vanzari, cum optimizezi comenzile si gestionezi baza de date, cum manevrezi preturile, livrarile si conditiile de livrare. Explica cum vei obtine valorile pe care le-ai previzionat.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact