StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


DEVII LIDER de succes in fiecare zi
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » marketing international » Tehnici si metode in examinarile psihologice

Interviul



Interul este o forma de investigare care poate avea scopuri multiple. Exista, de exemplu : interuri cu scop stiintific, de consiliere, terapeutice, de selectie a personalului etc. (Bartholomew, Henderson si Marcia, 2000). Din punctul de vedere al gradului de structurare, acesta poate fi: structurat (cu intrebari presilite); semistructurat (permite aprofundarea spontana a unor probleme in afara intrebarilor presilite); nestructurat (implicand o libertate totala in formularea intrebarilor).
Interul utilizat cu scop de selectie a personalului este unul dintre principalele mijloace de examinare psihologica in psihologia muncii industriale si organizationale. Detalii despre acest tip de interu ati gasit in modulul anterior, destinat recrutarii si selectiei. Vom preciza doar ca intrebarile interului se bazeaza pe informatiile obtinute prin analiza muncii, in timp ce prin raspunsurile primite se doreste o evaluare a cunostintelor si abilitatilor candidatilor necesare in urma analizei efectuate.
Exemple de intrebari si raspunsuri posibile in interul de selectie:


» Spuneti-mi cateva lucruri despre dumneavoastra.
Temerea interevatorului: ca va descoperi cateva lucruri (atitudini sau comportamente) din trecutul profesional sau familial ce influenteaza eficienta muncii candidatului.
Solutie : accentuarea unor aspecte pozitive de genul Am lucrat ca voluntar".
» Ati mai facut ceva asemanator pana acum ?
Temerea interevatorului: ca va descoperi despre candidat ca nu este potrit pentru slujba respectiva.
Solutie : in cazul lipsei de experienta in domeniu, candidatul poate accentua ideea ca invata repede; va trebui sa ofere insa si exemple concludente in acest sens.


» Care este cel mai mare defect al dumneavoastra?
Temerea interevatorului: candidatul are unele slabiciuni care-i vor afecta puterea de munca.
Solutie : transformarea punctului slab in punct forte, in functie de postul pentru care se candideaza; de exemplu, pentru un post in vanzari, candidatul ar putea afirma: Nu-mi place autoritarismul, pentru ca am un spirit dezvoltat de initiativa ce ma ajuta sa den eficient in munca".




Politica de confidentialitate



Copyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact