StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept notarial

Eliberarea de duplicate ale inscrisurilor notariale si reconstituirea actelor originaleELIBERAREA DE DUPLICATE ALE INSCRISURILOR NOTARIALE SI RECONSTITUIREA ACTELOR ORIGINALE


In unele cazuri datorate pierderii, necesitatii depunerii actului original la anumit 757c27h e institutii sau altor situatii asemanatoare, partile au interesul recuperarii acestor acte.


In cazul existentei in arhiva biroului notarial a originalului actului, cererea de eliberare a duplicatului va fi solutionat potrivit descrierii dintr-un capitol anterior.


Competenta de solutionare revine doar notarului public in biroul caruia s-a intocmit acel act.


Daca respectivul act nu mai exista, notarul public care a instrumentat cazul va putea dupa citarea partilor si cu ajutorul acestora sa reconstituie actul.


In cadrul incheierii notarul public va mentiona:

identitateapartilor ;

mentiunea luarii cosimtamantului acestora;

determinarea inscrisului ce face obiectul reconstituirii sau eliberarii de duplicat;

numarul de exemplare eliberate.


In cazul eliberarii de duplicate incheierea se va realiza intr-un singur exemplar si va fi depusa in arhiva biroului notarial.


Daca partile nu cad de acord sau din alte motive, reconstituirea sau emiterea duplicatului nu se poate face de catre notarul public, competenta de solutionare a cererii revine judecatorului ce are in circumscriptia sa biroul notarial.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2023 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact