StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept notarial

Primirea in depozit a unor inscrisuri, documente si valoriPRIMIREA IN DEPOZIT A UNOR INSCRISURI, DOCUMENTE SI VALORI

Aceasta atributie vizeaza in principal, inlesnirea conservarii unor inscrisuri sau valori ce reprezinta importanta pentru parti, iar in subsidiar, prin consemn 626d39g area acestora se are in vedere buna desfasurare a raporturilor dintre subiectii de drept, prevenindu-se astfel aparitia litigiilor.


Pentru ca legea nu prevede, prininscrisuri si documente, se apreciaza in mod obisnuit, orice lucrari cu sau fara caracter juridic care prezinta interes pentru parti. Conditia de baza pentru primirea acestor lucrari, asa cum este prevazut si in art. 6 alin 1 si 2, este sa nu fie contrare legii si bunelor moravuri.


Cererea de constituire a depozitului poate fi facuta de orice persoana fara a fi obligata sa-si declare calitatea sau dreptul de proprietate asupra respectivului document sau valori.


Art. 95 din lege arata ca incheierea de primire in depozit trebuie sa contina, pe langa mentiunile comune, urmatoarele elemente:

a)     datadepunerii, iar la cererea partii si ora;

b)    identificarea inscrisurilor predate, aratandu-se toate datele necesare in acest scop;

c)     numele deponentului si al persoanei careia trebuie sa i se elibereze inscrisurile, documentele sau valorile;

d)    termenul de pastrare.


Incheierea care constituie si dovada depozitului, va fi intocmita in numarul de exemplare cerut de parte plus unul pentru arhiva.


Restituirea inscrisului, documentului sau a valorii din†† depozit se va face pe baza semnaturii persoanei desemnate in acest scop, a succesorului sau a reprezentantilor sai, in registrul de depozite.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2023 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact