StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept penal

Consideratii generale asupra infractiunilor de familieConsideratii generale asupra infractiunilor de familie.


Obiectul ocrotirii juridice. Caracteristicile infractiunilor contra familiei este obiectul lor juridic comun si anume familia, institutie de ma 111b15b xima importanta, careia ii revin sarcini sociale deosebite. Constitutia rom prevede: "familia sa intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor". Codul familiei prevede: " relatiile de familie se bazeaza pe preitenie si afectiune reciproca intre membrii ei, acre sunt datori sa-si acorde unul altuia sprijin moral si material.

Cadrul infractiunilor.Ca modalitati de vatamare sau de periclitare a familiei si a relatiilor sociale conditionate de buna functionare a acesteia, infractiunile contra familiei apar ca manifestari care pun in pericol fie caracyterul monogam al familiei, fie fidalitatea sotilor in relatiile conjugale, fie dreptul la asistenta in cadrul familiei, fie cresterea, fie educatia si instruirea copiilor

Legea penala romana prevede ca infractiuni contra familiei: bigamia, adulterul, abandonul de familie, relele tratamente aplicate minorului si nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului. Dintre aceste incriminari, se remarca, prin importanta lor in apararea relatiilor de familie, cele privitoare la abandonul de familie si relele tratamente aplicate minorului.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2023 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact