StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Informatia - te scoate din incurcaturi
DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept penal
Trimite articolul prin email Falsul in inscrisuri sub semnatura privata : Drept penal Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Falsul in inscrisuri sub semnatura privataFalsul in inscrisuri sub semnatura privata


Notiune. Este fapta persoanei care contraface sau altereaza un inscris sub semnatura privata pt a obtine astfel o proba scisa neconforma cu adevarul, daca il foloseste ea insasi sau il incredinteaza altei persoane in scop 151i82b ul producerii de consecinte juridice

Obiectul juridic special. Al infractiunii il constituie relatiile sociale a caror desfasurare normala este conditionata de apararea increderii in sinceritatea inscrisurilor sub semnatura privata folosite in cadrul acestor relatii. Obiectul material il formeaza inscrisul sub semnatura privata alterat sau contrafacut precum si materialele de care s-a folosit faptuitorul la savarsirea infractiunii.

Subiectii. Autor al falsului sub semnatura privata poate fi orice persoana. Participarea este posibila in toate formele. Subiectul pasiv este persoana fata de care s-a folosit inscrisul fals.

Situatia premisa. Savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata este posibila numai cu conditia preexistentei unei stari de fapt sau de drept impotriva careia urmeaza sa fie folositca proba inscrisul alterat sau contrafacut.

Continutul constitutiv. Elementul material consta in actiunea de falsificare a unui inscris sub semnatura privata prin contrafacerea scrierii sau subscrierii ori prin alterarea lui in mod. Cand falsificarea se face prin contrafacere este esentiala imitarea semnaturii de pe inscris, aceasta fiind semnul veracitatii inscrisului.

Elementul subiectiv este constituit din intentia care trebuie sa caracterizeze atat actiunea de falsificare cat si pe aceea de folosire a inscrisului falsificat sau de incredintare a acestuia spre folosire unei alte persoane.

Forme si sanctiuni. Tentativa infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata este incriminata. Exista tentativa atunci cand actiunea de folosire de catre autor a inscrisului fals sau actiunea de incredintare a acestuia spre folosire unei alte persoane, nu a reusit. Pedeapsa aplicata este inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact