StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Ajutorul de care ai nevoie. Cand ai nevoie cel mai multe de el!
DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare în relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept penal
Trimite articolul prin email Trimite articolul la prietenii tai din lista ta de yahoo messenger Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Uzul de falsUzul de fals


Notiune. Este fapta persoanei care se foloseste de un inscris oficial ori sub semnatura privata cunoscand ca este fals, in vederea producerii unor consecinte juridice.

Obiectul juridic special. Este diferit dupa cum fapta consta in folosir 242g64c ea unui fals oficial sau sub semnatura privata, dar este asemanator cu acela al infractiunii de fals corespunzatoare. Obiectul materia il constituie inscrisul fals folosit, in original sau copie legalizata.

Subiectii. Autor al infractiunii poate fi orice persoana. Daca uzul priveste un inscris sub semnatura privata care este folosit de insusi autorul falsificarii, acesta nu va fi subiect al uzului de fals in inscrisuri sub semnatura privata. Daca insa autorul falsificarii unui inscris oficial il foloseste el insusi, faptele sale constituie un concurs de infractiuni de uz de fals. Subiectul pasiv este statul, iar subiectu pasiv eventual poate fi persoana fizica sau juridica impotriva careia este folosit inscrisul.

Situatia premisa. Savarsirea uzului de fals presupune ca situatie premisa preexistenta unui scris oficial sau sub semnatura privata fals, susceptibil sa produca consecinte juridice.

Continutul constitutiv. Elementul material consta in actiunea de folosire a unui inscris fals, oficial sau sub semnatura privata. Elementul subiectiv il constituie intentia directa de a folosi inscrisul fals. Pt existenta elementului subiectiv se cere insa ca folosirea inscrisului fals sa fie facuta pt producerea unei consecinte juridice.

Forme si sanctiuni. Tentativa este posibila, dar nu este pedepsita. Fapta se consuma in momentul folosirii de catre faptuitor a inscrisului fals. Sanctiunea este inchisoarea de la 3 luni la 3 ani in cazul folosirii de inscrisuri oficiale si inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda in cazul folosirii de inscrisuri sub semnatura privata.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact