StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Ajutorul de care ai nevoie. Cand ai nevoie cel mai multe de el!
DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » dreptul pietelor financiare
Trimite articolul prin email Trimite articolul la prietenii tai din lista ta de yahoo messenger Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Caracteristici care disting titlurile comerciale de valoare in tabloul entitatilor obligatiilor care se nasc in dreptul afacerilorCARACTERISTICI CARE DISTING TITLURILE COMERCIALE DE VALOARE IN TABLOUL ENTITATILOR OBLIGATIILOR CARE SE NASC IN DREPTUL AFACERILORI. Standardizarea legala si administrativa a circulatiei titlurilor comerciale de valoare.


Desi dreptul afacerilor benefic 818d37i iaza de libertatea de expresie juridica in afaceri, si el este compatibil cu imaginatia tehnica, juridica in afaceri, totusi, datorita celorlalte insusiri ale titlurilor comerciale de valoare, legiuitorul si anumite autoritati de reglementare s-au preocupat de standardizarea circulatiei lor.


Astfel, au aparut contracte de o conceptie legala foarte ferma, cu stipulatii normative imperative, contracte care sunt inregistrate formal, sunt urmarite, supravegheate de autoritati ale pietei.


Aceleasi ratiuni explica alocarea pentru circulatia juridica a acestor titluri, a unor piete speciale, numite piete reglementate, acestea, la randul lor, avand derivate.


Un titlu comercial de valoare nu poate fi pus in circulatie decat daca si dupa inregistrarea la o piata supusa dispozitiilor legale ale autoritatii speciale, cum este Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).II. Internationalitatea titlurilor comerciale de valoare.


Chiar daca nu exista pentru toate titlurile comerciale de valoare conventii internationale de rezonanta, de autoritate, la care au concurat sau au aderat multe state, reglementarile sunt, in buna masura, pentru mai multe dintre ele, sincronizate, comunica intre ele; de asemenea, institutele de reglementare, asociatiile profesionale, jurisprudenta arbitrala, doctrina au creat un tablou, abordari care au multe elemente comune.Astfel, pentru titlurile de credit sau efectele de comert (cum sunt cambia, biletul la ordin, cecul) exista conventii internationale din 1933.


Exista si reglementari internationale pentru unele titluri reprezentative ale marfii, precum conosamentul sau warantul.


Trebuie spus ca sistemele de drept englez si american (common law) contin particularitati in materia titlurilor financiare, care n-au putut fi depasite (nici nu au format obiectiv pentru legiuitorul comunitar), intrucat sistemul de drept european (romano - germanic) este un sistem al normativitatii pozitive, al dreptului scris, pe cand sistemul common - law este fondat, in mare parte, pe precedentul judiciar. In acest sistem, judecatorul face legea, edictand prin solutiile, prin hotararile sale, acolo unde nu exista drept pozitiv.


Apoi, in sistemul common - law, un important izvor de drept il reprezinta si practica unor asociatii profesionale, institute de reglementare pentru anumite specii de comert.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact