StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Noi putem sa te ducem spre NIVELUL URMATOR
ECONOMIE

Economia este o stiinta sociala ce studiaza productia si desfacerea, comertul si consumul de bunuri si servicii. Potrivit definitiei date de Lionel Robbins in 1932, economia este stiinta ce studiaza modul alocarii mijloacelor rare in scopuri alternative. Deoarece are ca obiect de studiu activitatea umana, economia este o stiinta sociala.

StiuCum Home » ECONOMIE » economie europeana
Trimite articolul prin email Anii patruzeci: planul marshall : Economie europeana Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Anii patruzeci: planul marshallAnii patruzeci: Planul Marshall

Ideea de uniune europeana isi gaseste reperul zero”, apartinand secolului al XX-lea, in anii razboinici patruzeci. Ideea de uniune, in Europa, cocheta 959e47j inca cu razboiul si cu dictatul. Sfarsitul razboiului surprindea toate tarile Europei – invinse sau invingatoare -- in aceeasi situatie, adica distruse. Procesul unificarii Europei, in structura actuala, incepea la putin timp dupa acelasi razboi. Contributii erau aduse de Monnet, Schuman, chiar de marele patriot Churchill. Adenauer si De Gaulle completau aceste pozitii stabilind tratatul de prietenie franco-german (Ricketts 1996).

Planul Marshall (1947),
pe langa a fi ramas in istorie drept simbolul reconstructiei europene postbelice, are o contributie importanta si la viitoarea Uniune. Urma sa fie sprijinit si de OCDE (16 Aprilie, 1948). Consiliul Europei (Mai 1949) urma sa fie apoi prima organizatie politica a Europei (10 membri), prelungire a politicilor de cooperare din anii precedenti. Primele rezultate – concretizate in stabilitate si crearea de institutii – apar astfel chiar la finele aceluiasi deceniu (razboinic) patruzeci.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2021 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact