StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Lumea poate si a ta
FINANTE

Finante publice, legislatie fiscala, contabilitate, informatii fiscale, asistenta contribuabili, transparenta institutionala, formulare fiscale din domaniul finantelor publice si private (Declaratii fiscale Fise fiscale Situatii financiare Raportari anuale)

StiuCum Home » FINANTE » finate publice
Trimite articolul prin email Conceptul de venituri publice : Finate publice Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Conceptul de venituri publiceConceptul de venituri publiceVeniturile publice reprezinta totalitatea mijloacelor banesti pe care si le procura o autoritate publica de la contribuabili, persoane fizice si juridice, pentru exercitarea functiilor sale (acoperirea 313h73d cheltuielilor publice).


Astfel, pentru acoperirea cheltuielilor evaluate de catre autoritatea publica este nevoie ca aceasta sa instituie un sistem de venituri publice ce imbraca cinci forme:

 1. veniturile administratiei centrale de stat;
 2. veniturile organelor locale ale puterii de stat;
 3. veniturile asigurarilor sociale de stat;
 4. veniturile cu destinatie speciala;
 5. veniturile institutiilor publice cu caracter autonom.

Volumul veniturilor publice este influentat de actiunea mai multor factori:

 1. factori economici (evolutia produsului intern brut, cresterea sau descresterea economica); 2. factori financiari (evolutia nivelului impozitelor in functie de politica fiscala si de cheltuieli).
 3. factori monetari (cresterea preturilor);
 4. factori sociali (venitul minim neimpozabil);
 5. factori demografici (evolutia nivelului populatiei si a contribuabililor);
 6. factori politici (aderarea la Uniunea Europeana).

Astfel, volumul veniturilor publice depinde atat de marimea PIB-ului si de factorii care influenteaza repartizarea acestuia, cat si de nivelul preturilor din economie sau de evolutia demografica a tarii. De asemenea, volumul veniturilor publice este in functie si de marimea cheltuielilor publice.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact