StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Lumea poate si a ta
FINANTE

Finante publice, legislatie fiscala, contabilitate, informatii fiscale, asistenta contribuabili, transparenta institutionala, formulare fiscale din domaniul finantelor publice si private (Declaratii fiscale Fise fiscale Situatii financiare Raportari anuale)

StiuCum Home » FINANTE » leasing
Trimite articolul prin email Leaseurope (european federation of equipment leasing company association) : Leasing Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Leaseurope (european federation of equipment leasing company association)Leaseurope (European Federation of Equipment Leasing Company Association)

Primul pas in crearea acestei institutii a avut loc in iunie 1971, cand aproximativ 100 reprezentanti ai societatilor europene de l 656c23g easing au hotarat sa creeze o federatie. In martie 1973 Federatia a primit statut legal urmand a fi guvernata de legea belgiana. Obiectivul principal al federatiei, care nu se implica in activitatea comerciala, este acela de a monitoriza si verifica propunerile legislative care ar putea influenta leasingul in Europa si de a furniza informatii si statistici in legatura cu activitatile de leasing. In numele membrilor ei din Comunitatile Europene, organizatia s-a implicat in studierea proiectelor de directive, a redactat documente publicate de Comisia Uniunii Europene si a prezentat oficialitatilor importante aspecte in materie.

Printre reglementarile comunitare este de semnalat directiva din 15 decembrie 1989 (publicata in jurnalul Oficial al Comunitatii Europene din 30 decembrie 1989) - transpusa deja in dreptul francez prin 1. 361/1999 - menita sa permita unei institutii de finantare, acreditata intr-un stat membru al CEE sa-si exercite activitatea in oricare alt stat membru, prin crearea de sucursale sau prin libera prestare de servicii. Textul directivei se bazeaza pe doua principii pe care autoritatile comunitare incearca sa
le puna in aplicare pentru a grabi in mai multe domenii realizarea Pietei comune, si anume armonizarea minima si recunoasterea reciproca.

Principiul armonizarii minime presupune ca activitatea de acreditare si exercitarea activitatii de creditare sa fie subordonata in toate statele membre ale CEE unei reglementari uniforme, considerata esentiala pentru protectia publicului. Printre numeroasele reguli impuse citam: un capital minim de 5 milioane euro pentru acreditare fondurile proprii nu pot scadea sub cuantumul capitalului initial; supunerea participantilor la intreprinderea de creditare la un control prealabil de catre autoritatile competente.

Un asezamant de finantare, titular al unei acreditari unice in tara sa de origine, potrivit regulilor de armonizare minima, beneficiaza de principiul recunoasterii reciproce si, poate sa-si exercite activitatea in alte state membre, pentru categoriile de operatiuni care figureaza intr-o lista anexa la directiva, printre aceste operatii situandu-se si leasingul.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact