StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » management cultural

Climatul politic si cel juridicClimatul politic si cel juridic


Starea mass-media din Romania este profund afectata de lipsa a ceea ce am numi "o ideologie a proprietatii informatiei". In statele cu traditii democratice s-a consolidat de mult timp convingerea ca nu Administratia este proprietara informatiilor ; ca cetateanul trebuie sa aiba acces la ca 151j91b t mai multe din informatiile care provin din institutii bugetare ; ca proprietarul informatiilor aflate temporar in administrarea cutarui  guvern este, de fapt, contribuabilul - alegator.

Aceasta viziune (mai degraba politica) asupra locului si presei in societate - intre Putere si cei condusi, mijloc de raspandire a informatiilor de interes public, tribuna de la care se numesc problemele si supraveghetor al respectarii drepturilor cetateanului - a transformat presa occidentala in ceea ce este. Desigur, presa distreaza, deconecteaza, coloreaza, cu mici nimicuri, cotidianul. Insa rolul cel mai important, fundamental in rolul jurnalistic al democratiilor avansate, este acela de "caini de paza".

In Romania exista ziaristi care se lauda cu cateva victorii : cutare ministru i-a ajutat sa-si instaleze un post telefonic, respectiv inalt functionar le-a facilitat obtinerea unei locuinte, au obtinut o importanta suma doar pentru a opri niste dezvaluiri, iar pe dl. Y "insusi" il pot apela oricand pe mobil. Semnificative victorii, intr-adevar.Noi consideram, studiind mediul jurnalistic, ca nici nu exista, si nici nu se poate forma o "ideologie a informarii publicului" in contextul actual.

In acest context s-a format - intr-un mod natural - o alianta intre politic si presa. In Romania nu exista o lege a presei. S-a spus ca aceasta ar pune calus adversarilor puterii. Nu conteaza acum ce argumente pro si contra se invoca sau daca pot fi citate exemple din tari cu presa libera. Cert este, pentru noi, ca situatia mass-media este subreglementara in Romania (pentru ca oarece reguli, exista vezi Legea Audiovizualului sau deciziile CNA). Ar mai fi necesare cel putin o lege a accesului la informatie, clarificarea statului jurnalistului caruia i se cere, in justitie, sa-si dezvaluie sursele, si nu in ultimul rand, clarificarea statutului producatorului si editorului de stiri - care consideram ca ar trebui sa primeasca macar un atestat din partea breslei, tinand seama de pozitia lor in "lantul informatiei".


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2023 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact

Despre management culturallupa cautareCAUTA IN SITE