StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » management cultural

Dreptul la cultura - drept inalienabil al omului

Dreptul la cultura - drept inalienabil al omului.


Definirea "dreptului la cultura" ca unul dintre drepturile inalienabile ale omului apare in campul reflectiei teoretice abia dupa cel de-al doilea razboi mondial. 959j99j In diferitele societati lupta pentru realizarea dreptului la cultura a dobandit un cu totul alt inteles si o alta forma de a lupta pentru o educatie general - culturala si dreptul elementar la educatie mai ales pentru femei in tarile africane si asiatice, continuand cu cea privind crearea posibilitatilor de exprimare in limba propriului grup etnic si in granitele propriei traditiei culturale pana la lupta pentru o libera exprimare creativa, neingradite de canoane, de bariere ideologice, de idei religioase. Aceasta din urma se refera mai ales la tarile inca socialiste, in care artisti au fost supusi la cea mai drastica cenzura si autocenzura. In tarile vestice lupta pentru realizarea dreptului la cultura a presupus ameliorarea presiunilor exercitate de factori economici, care impiedicau participarea la viata culturala.Dreptul la cultura, desi prevazut in Constitutiile statelor si in alte documente internationale precum O.N.U. in conventiile UNESCO, nu este pus in totalitate in practica in nici una din tarile lumi si intotdeauna se vor gasi solutii juridice mai adecvate si instrumente mai bune ale politici culturale prin care se vor diminua inegalitatile iar diversitatile se vor aprofunda.

Politica culturala a unei tari trebuie sa tina cont de toate aceste aspecte ale vietii sociale si sa gaseasca instrumente adecvate care, prin strategii potrivite si o implementare eficienta, sa asigure dreptul la cultura tuturor cetatenilor.

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact