StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » management cultural

Marketingul si cercetarea mediaMARKETINGUL SI CERCETAREA MEDIA


Managerii din mass-media trebuie sa isi cunoasca clientii (cititorii, ascultatorii si privitorii; cumparatorii de spatiu sau timp publicitar (advertiserii)) fapt care ofera intaietate cercetarii si marketingului. Ast 424h71e fel se pot identifica tipologiile preferate si adecvate de: stiri, articole, campanii publicitare.

Marketing-ul este procesul prin care se planifica si se stabilesc conccepte, pretul, modul de promovare si distributie a ideilor, bunurilor si serviciilor care sa creeze schimburi care satisfac obiectivele organizationale si individuale.

Prin cercetare este stabilit conceptul de marketing (descoperirea dorinta consumatorilor si modul in care compania cauta sa satisfaca aceste dorinte mai bine decat concurenta). Pozitionarea produsului este considerata cea mai importanta operatiune pentru satisfacerea unui client.

Pentru a putea lua o decizie adecvata ar trebui culese urmatoarele dale:

marimea si structura pietei vizate;

tendintele de evolutie ale pietei;

cerintele clientilor;

gradul in care furnizorii reusesc sa raspunda cerintelor clici (satisfactia clientului);

activitatea furnizorilor concurenti (Hart, 1998: 33).

Cercetarea de piata

Cercetarea de piata trebuie sa ofere informatie de cea mai buna calitate pentru aceasta planificarea ei trebuie realizata cu mare atentie:

stabilirea obiectivelor cercetarii - cercetarea isi poate propune sa raspunda la o intrebare specifica: "De ce cumpara oamenii un produs? poate sa defineasca o problema: design-ul ziarului;

revizuirea secundara a cercetarii - colectarea tuturor informatiilor care exista pana la acea data si care au legatura cu cercetarea;design-ul primar - elaborarea planului studiului care este stabilit pe baza intrebarilor cercetarii;

procedura colectarii de date - stabilirea intrebarilor specifice la

care trebuie sa se raspunda si crearea unui plan de colectare a dalelor;

stabilirea grupului de populatie pe care se va face cercetarea - se reia la esantionare (repezentativitate la costuri reduse);

colectarea de date;

procesarea datelor si analiza acestora - verificarea completitudinii datelor si introducerea in computer si analizarea cu ajutorul soft-urilor specifici

etapa finala - elaborarea unui raport: detalierea concluziilor studiului expunerea rezultatelor obtinute si a raspunsului la intrebarea initiala.

Tipul de cercetare se stabileste in functie de metoda de cercetare folosita Inainte de a realiza un plan al cercetarii trebuie avute in vedere trei aspecte:

Ce se stie deja despre problema respectiva?

Cat de multe informatii trebuie colectate de la fiecare membru al audientei?

Cat de important este ca rezultatele studiului sa poata fi generalizate pe toti membrii audientei?

Raspunsul la aceste intrebari determina tipul de cercetare care este folosit: cercetarea exploratoare, descriptiva si cauzala; cercetarea de baza si cea aplicata.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2023 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact