StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » management cultural

ManagerulManagerul


Succesul afacerii si prestigiul de piata al firmei au legatura directa cu felul de a fi al managerului, fiind consecinta directa a ceea ce intelege acesta prin expresia - emblema a comunitatii de afaceri.

Managerului nu i se potriveste indemnul "Cine nu risca, nu castiga!"

Dimpotriva managerul trebuie sa fie avertizat: "Cine risca, pierde!", pentru ca orice risc cat de mic, poate insemna pentru e o potentiala pierdere. Iar in afaceri, pierderile repetate pot duce la faliment.

Managerii performanti stiu faptul ca " Cu cat riscul este mai mic cu atat profitul este mai mare".

Comunicarea riscului este o necesitate a solidarizarii echipei in batalia cu primejdiile si include schimbul interactiv de informatii si de opinii intre manager, care stapaneste fenomenul, ajutat de evaluatori si administratorii riscului (in cazul unei firme mai mari), si angajati, atunci cand managementul reuseste sa faca din intreaga echipa o adevarata familie.

Salvarea managerului sta in intuitia, perspicacitatea, felul cu care intampina riscurile perfide provocate de concurenta neloiala, capabila sa loveasca e la spate.[1]

Pe masura ce ne apropiem tot mai mult de piata comunitara a Uniunii Europene, de gradul de competitivitate tot mai inalt impus de procesul globalizarii de exigentele sporite ale consumatorilor, tot mai educati, si mai bine formati, dupa modelul consumatorului european, de procesele tehnologice si de noutatile introduse in diverse domenii prin procesul creativ inovativ, etc.

Managerul unei institutii media trebuie sa se implice atat in activitatea de marketing cat si in management, pentru ca el nu cauta doar un angajament intr-o institutie, el este initiatorul ideii, el este intreprinzatorul care doreste sa obtina bani de pe urma proiectului sau.

El detin raspunderea maxima, pentru ca managerul trebuie sa aiba in vedere toate aspectele unei afaceri: conturile, angajatii, publicul.

Managerul trebuie sa cunoasca si sa foloseasca toate tendintele si nevoile omului contemporan pentru o reusita a activitatii sale economice.

Constantin Amaritei firma si mass-media, managerul si ziaristii

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact