StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » management cultural

Rolul tehnologiei si efectul sauRolul tehnologiei si efectul sau


Evident, tehnologia fara om nu  inseamna nimic. Dar nici omul fara tehnologie, in cazul nostru. Concluzia reiese evidenta: rolul tehnologiei este fundamental, esential.

De la masina de tiparit pana la tiparul de astazi, tehnologia mass-media a cunoscut numeroase schimbari care au afec 858d33i tat in mod radical domeniul. Schimbarile continua, ba chiar intr-un ritm mai rapid ca niciodata. O intreprindere care isi gandeste strategia in afara realitatii se autocondamna la plafonare, daca nu chiar la disparitie.

Tehnologie competitiva, pe de o parte, si oameni in masura sa o exploateze, pe de alta: iata secretul, redus la o simpla fraza. 

Secolul care se sfarseste este considerat secolul vitezei. In aceeasi masura poate fi numit si secolul calculatorului - desi unii ar putea afirma ca este acelasi lucru. Nu exista domeniu in care computerul sa nu-si fi facut simtita prezenta. Mass-media nu puteau fi o exceptie de la regula. De la tehnologia tiparirii pana la echipamentele de postproductie video, calculatorul intervine cu eficienta, iar rolul lui creste in importanta.

In ultima, instanta tehnologia reprezinta un instrument, menit sa faciliteze accesul mesajul catre public. Dar tehnologia nu functioneaza autonom. Ea prinde viata - ase citi "devine eficienta" - doar in mainile celor apti sa o stapaneasca. Pe ei se bazeaza strategiile sanatoase ale intreprinderilor media constiente de rolul tehnologiei in activitatea lor prezenta, dar mai ales viitoare.Strategia intreprinderii in ceea ce priveste tehnologia constituie rezultatul logic al preocuparii pentru eficientizarea continua a procesului de productie - cu scopul ultim de a satisface tot mai mult publicul. Daca aceasta intentie nu se defineste clar in viziunea intreprinderii, tehnologia risca sa ramana un instrument lipsit de valoare si utilitate. Iar de o anume strategie privind tehnologia nici nu se poate discuta.

De exemplu, Grupul german de presa intrat in industria media romaneasca, alaturi de trustul Expresia decis sa se implice pentru inceput in partile "tehnice' ale procesului de productie, si anume sa se ocupe de tiparirea si distributia ziarului Evenimentul zilei. Asta poate insemna, pe de o parte, ca germanii nu se considera suficient de siguri pentru a intra direct in productia jurnalistica, si, pe de alta parte, ca partile tehnice sunt cele care pot fi imbunatatite in prima faza.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact