StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » management cultural

PubliculPublicul


Miza finala, esentiala, ar trebui sa fie publicul. Este publicul o miza In sens comercial, da. Un anumit medium se intereseaza de numarul de cititori/ascultatori/telespectatori/abonati, pentru a sti pretul pe care sa-l ceara pentru spatiul de re 828f58i clama oferit. Acesta ar fi utilizarea publicului ca materie prima din care se storc banii.

Dar cat de corecte sunt stirile pe care le primeste acest public? Cat de bine selectate sunt informatiile prezentate (stiut fiind ca doar unele evenimente "incap" in editie), astfel incat imaginea pe care publicul si-o formeaza despre mediul inconjurator (politic, economic, social) sa fie cat mai putin distorsionata ? Mai constituie publicul o miza, acum, privind dinspre interesele lui spre cele ale mass-media ? Nu putem raspunde la aceasta intrebare , fara a dispune de o imagine clara asupra drepturilor publicului. Si, din pacate pentru breasla, publicul este tratat ca si cum ar avea un singur drept fundamental, acela de a consuma ceea ce sogunii presei ii ofera.

Sa recunoastem ca dintre intrebarile fundamentale nu pot lipsi doua : (1) Cine decide (despre)ce se scrie ? si (2) Cine culege informatiile?Este evident, credem, ca nu putem evolua in spatele acestei filosofii - publicul are dreptul la adevar - fara a impune conditia unor informatii de calitate.

Cursul nu se refera, insa, la ziaristi,  ci la cei care ii conduc. La directorii canalelor de informatie in masa, la cei care decid, in ultima instanta, daca si cum "iese" un produs jurnalistic spre public

Mesajele presei pot fi considerate bunuri de larg consum. Dar, dupa cum vom incerca sa demonstram, a conduce o institutie mass-media implica un efort managerial specific, deosebit. Nu se aseamana deloc cu a conduce o intreprindere care produce alte bunuri de larg consum, camasi ori pantofi de sport, de exemplu.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact