StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » management general

Caracteristici si orientari ale managementului modern

Caracteristici si orientari ale managementului modern


In prezent se identifica ca fiind specifice activitatii de management, urmatoarele trasaturi si orientari de perspectiva:

Viziune globala de abor 919h71j dare a problemelor. Potrivit acestei abordari si datorita miscarii sistemice (teoria sistemelor), rezolvarea problemelor manageriale trebuie incercata tinand cont de faptul ca pe de o parte organizatia este un sistem format din mai multe subsisteme care se influenteaza reciproc si pe de alta parte ca intre ea si mediul ambiant exista legaturi de influentare reciproca.

Interdisciplinaritatea. Stiinta si practica manageriala au reprezentat si continua sa reprezinte terenul de absorbtie si integrare al unor elemente din alte stiinte adaptate si utilizate potrivit nevoilor specifice ale organizatiilor.

Accentuarea caracterului previzional. In evolutia oricarei organizatii, rolul determinant il are strategia dezvoltarii prin care se definesc directiile de evolutie viitoare si principalele obiective de atins. Pe aceasta baza se stabilesc toate elementele manageriale care sa conduca la realizarea obiectivelor. In acest fel a aparut si s-a dezvoltat managementul strategic la organizatiilor.

Cresterea dinamismului managerial. Este determinata in primul rand de cresterea dinamismului mediului ambiant al organizatiei. Mai mult ca oricand, astazi organizatiile isi desfasoara activitatea intr-un mediu deosebit de complex si dinamic. Se spune si pe buna dreptate ca "intr-o lume a schimbarilor ca cea de azi, singura schimbarea este o constanta". Prin mediu ambiant complex intelegem ca un ansamblu de factori de natura diferita actioneaza asupra organizatiilor. Prin mediu ambiant dinamic intelegem ca actiunea acestor factori este diferita in timp. Organizatiile moderne isi desfasoara activitatea intr-unul din urmatoarele tipuri de mediu:stabil, aproape inexistent;

schimbator, cu schimbari frecvente de amplitudini variate si in general previzibile;

turbulent, cu schimbari extrem de frecvente de amplitudini foarte variate ce cu greu pot fi anticipate.

Accentuarea caracterului finalist al actiunilor manageriale. Se refera la faptul ca tot mai mult managementul este orientat spre realizari, spre indeplinirea obiectivelor generale ale organizatiei.

Profesionalizarea muncii de management. Care consta in aparitia profesiei de manager, in definirea continutului, a cerintelor, cunostintelor necesare pentru a conduce o organizatie sau o subdiviziune a unei organizatii
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact