StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Sa facem proiecte sanatoase
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul afacerilor
Trimite articolul prin email Modalitati de comunicare la nivelul firmelor : Managementul afacerilor Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Modalitati de comunicare la nivelul firmelorModalitati de comunicare la nivelul firmelor


Informatia oportuna. Modalitati de comunicare la nivelul firmelor


In stadiul actual de dezvoltare a firmelor si de pregatire a personalului lor se practica in masura mai diminua 434i81e ta si nesistematic, culegerea unor informatii exhaustive si actuale despre contextul socio-economic si publicul consumator.

Schimbarile continue si rapide ale mediului nu sunt dublate/insotite de fluxuri de informatii care sa caracterizeze in fiecare moment tabloul economic, contextul afacerilor. Specialistii care sa poata realiza anchete de piata si de consum sunt rari.

Oamenii de afaceri recunosc ca ei trebuie sa dispuna de cunostinte legate de stiinta informarii si documentarii. Se simte nevoia educarii angajatilor in vederea utilizarii eficiente a purtatorilor de informatii, insusirii tehnicilor de informare si documentare, modelarii capacitatilor de analiza si previziune.

De calitatea sistemului informational depinde eficienta comunicarii la nivelul firmelor, intre firme, in general in lumea afacerilor. Este mai greu de comunicat cu parteneri dinspre si inspre care circuitul informatiei este afectat de practicile birocratice.

Daca practicile de comunicare interinstitutionala sunt dependente de calitatea si functionalitatea sistemului informational, iar blocajele ce se produc in economie sunt si de natura informationala, comunicarea interpersonala tine, in mare masura, de factori atitudinali si educationali. Unele disfunctii ce apar in comunicarea umana la nivelul firmelor sunt generate de incapacitatea oamenilor de a se raporta deschis, sincer, obiectiv si civilizat unii la ceilalti, ceea ce impune educarea comportamentului angajatilor pentru o comunicare eficienta.
Comunicarea  intre firmele din aceeasi ramura economica este deficitara. O maniera subiectiva de a intelege concurenta isi pune amprenta si asupra stilului in care managerii unor afaceri comunica de obicei cu omologii lor. Pe masura ce in programele de pregatire si informare pentru personalul din domeniul afacerilor vor fi incluse discipline ca informatia, sociologia, psihologia, stiinta informarii si documentarii, atunci la nivelul lumii afacerilor se va inregistra un progres in relatiile de comunicare si in eficientizarea informatiei.


Informatia neceruta


In timpul unei conversatii, ceilalti ofera intotdeauna o serie de informatii si date pe care nu le-am cerut sau asteptat. Pot fi informatii de plecare in conversatie. Uneori, informatia neceruta poate fi doar o impresie generala.

Ascultarea informatiilor necerute este o deprindere valoroasa, care face conversatia fluenta, interesanta.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact