StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul intreprinderii

Crearea prin forte proprii a intreprinderilor mici si mijlocii

Crearea prin forte proprii a intreprinderilor mici si mijlocii

Unele persoane prefera sa-si creeze prin forte proprii o intreprindere mica sau mijlocie decat sa cumpere o intreprindere existenta din urmatoarele mot 616j94g ive:

persoana respectiva a conceput un produs sau serviciu nou, acesta necesitand un nou tip de intreprindere mica sau mijlocie pentru a fi realizat sau prestat, comparativ cu intreprinderile deja existente;

persoana respectiva are libertatea de a decide privind selectarea amplasamentului, a angajatilor, a dotarii tehnice, a furnizorilor de materii prime etc;

apare posibilitatea de a evita procedee si practici nedorite folosite de intreprinderile existente.


Sursele crearii unor intreprinderi noi se refera la:       

. Experienta in munca a persoanei care doreste sa creeze o intreprindere noua provenita din activitati anterioare desfasurate de aceasta si care ii genereaza idei pentru imbunatatirea unui produs sau serviciu, respectiv pentru amplasarea fabricarii unui produs intr-un alt loc.

Intre sursele crearii intreprinderilor mici si mijlocii, cercetarile au pus in evidenta faptul ca, in tarile dezvoltate experienta in munca a persoanei este cea mai productiva sursa, aceasta conducand la crearea a 60-90% din totalul intreprinderilor mici sau mijlocii, depinzand de ramura de activitate (astfel, corelatia este mai puternica in ramurile cu tehnologie de varf, cum ar fi: computere, aparatura medicala.. Conceperea de catre persoana respectiva a unui produs nou sau cumpararea unei licente pentru un produs nou, acestea necesitand un cadru propice pentru a fi fabricate, respectiv o noua intreprindere.

. Anumite hobby-uri ale unei persoane pot conduce la infiintarea unei astfel de intreprinderi. De exemplu, un colectionar de monede sau timbre poate sa treaca la vanzarea acestora prin crearea unui magazin in acest scop.

. Cercetari orientate spre gasirea unei idei privind crearea intreprinderii mici sau mijlocii, efectuate de persoana interesata. Aceste cercetari pot avea urmatoarele forme:

Ø      cercetari de tip 'interior-exterior', situatie in care persoana respectiva isi examineaza mai intai propriile aptitudini si posibilitati, dupa care sunt analizate produsele sau serviciile pe care ea le-ar putea fabrica sau presta;

Ø      cercetari de tip 'exterior-interior', situatie in care sunt cercetate mai intai nevoile pietei, acestea fiind apoi corelate cu propriile aptitudini si posibilitati ale persoanei interesate.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact