StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Sa facem proiecte sanatoase
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul productiei
Trimite articolul prin email Trimite articolul la prietenii tai din lista ta de yahoo messenger Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Pregatirea productiei: importanta, cuprins, sarciniPregatirea productiei: importanta, cuprins, sarcini


Intr-o intreprindere industriala o caracteristica distinctiva a managementului productiei o constituie capacitatea acesteia de a-si adapta fabricatia in decursul 323e44d activitatii ei in mod operativ, astfel incat produsele obtinute sa satisfaca intr-o masura cat mai mare de consum pe piata interna si pe cea externa, cu luarea in consideratie a celor mai noi realizari ale revolutiei tehnico-stiintifice contemporane si cu asigurarea in acelasi timp a unui maximum de competitivitate. Pentru asigurarea conducerii optime de fabricatie a produselor trebuie sa se asigure inaintea introducerii in fabricatie o serie de conditii si masuri cu caracter pregatitor.

Prin pregatirea productiei se intelege un ansamblu de masuri interdependente care se efectueaza pe baza unui plan calendaristic dinainte stabilit, care are ca obiect crearea si asimilarea in fabricatie a unor produse noi, modernizarea produselor aflate deja in fabricatie, introducerea tehnicii noi si a celor mai avansate metode de organizare a productiei in vederea asigurarii unei eficiente economice maxime activitatii intreprinderii.

O buna pregarire tehnica si organizatorica a productiei mijloacelor de munca si a obiectelor muncii asigura inzestrarea diferitelor ramuri ale economiei cu mijloace de productie la nivelul tehnicii mondiale, asigurand totodata avantaje deosebite consumatorilor prin randamente superioare, durate mai lungi de exploatare, cheltuieli reduse de productie, intretinere si exploatare.

Pregatirea productiei prin modul ei de organizare si desfasurare trebuie sa raspunda indeplinirii a o serie de sarcini de baza: asigurarea fabricarii unor produse noi la nivelul tehnicii mondiale si modernizarea fabricatiei produselor deja existente, asigurarea conditiilor optime pentru indeplinirea ritmica si uniforma a productiei intreprinderii, prin terminarea etapelor de pregatire conform graficelor si prin efectuarea acestora la un nivel calitativ superior, reducerea la minimum posibil a duratei de pregatire a productiei, precum si asigurarea efectuarii acesteia cu cheltuieli minime.
Activitatea de pregatire a productiei constituie, in intreprinderile industriale, coloana vertebrala a intregii activitati, arborele motor al intreprinderii, care pune in miscare toate funtiunile acesteia. Pentru aceasta ea trebuie organizata corespunzator, pe baza unui sistem adecvat a carui functionare corecta sa asigure realizarea obiectivelor stabilite potrivit politicii generale a intreprinderii.

Pregatirea productiei in cadrul unei intreprinderi industriale cuprinde doua etape principale:

a)      pregatirea termica formata din urmatoarele activitati:

a1. proiectarea produsului (pregatirea constructiva);

a2. pregatirea tehnologica;

a3. executarea prototipului, incercarea si omologarea lui;

a4. executarea seriei zero, a capului de serie sau a lotului experimental si omologarea.

b)      pregatirea material organizatorica.

In cazul productiei industriale de mobila, pregatirea consta in realizarea unei serii de lucrari in etape ca: pregatirea tehnica a fabricatiei, programarea operativa, balante de incarcare, program de fabricatie si pregatirea materiala a productiei.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact