StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul resurselor umane

Cum sa construim un curriculum vitae?

Cum sa construim un Curriculum Vitae?


Cand incepem cautarea unui loc de munca, ne punem automat problema unui CURRICULUM VITAE. Informatii complete se pot gasi in cartile de specialitate, dar stiu ca nu toata l 737f57h umea are acces la acestea.


Dintre primele intrebari pe care ar trebui sa vi le puneti fac parte si cele de mai jos :

1. Cat de lung trebuie sa fie CV-ul ?

2. Cum putem condensa toata experienta profesionala pe o singura pagina?

3. Ce ar trebui eliminat si ce ar trebui pus in valoare din experienta si atributele personale?Inainte de trecerea propriu-zisa la redactarea CV-ului, este bine sa se ia in calcul un amanunt: un CV nu este o autobiografie. De aceea, trebuie facuta diferenta intre lucrurile importante si cele mai putin importante.

Angajatorii iau in calcul aceste lucruri atunci cand au multe CV-uri si trebuie sa le sorteze. CV-ul vostru trebuie sa treaca de aceasta etapa.


Pentru a testa daca CV-ul vostru este selectabil, va puteti pune cateva intrebari :

1. Poate vedea un angajator competentele mele din acest CV in 10-15 secunde?

2. Este informatia pertinenta? Atrage atentia angajatorului?

3. Imi vinde bine, acest CV, calitatile?Daca raspunsul la toate aceste intrebari este 'DA', atunci CV-ul este bun. Daca mai apar si raspunsuri 'Nu', atunci puteti urma cativa pasi spre imbunatatire:

1. Invatati sa va vindeti bine calitatile. Un CV este facut pentru a fi citit rapid, el trebuie sa reflecte foarte bine competentele voastre. Punctele forte trebuie sa reiasa din prima parte a paginii.

2. Fiti obiectivi, adaptati CV-ul. Multi sunt mandri de realizarile lor si cred ca un CV ar trebui sa contina toate detaliile carierei lor. Totusi, un CV e bine sa contina doar informatiile necesare pentru a obtine un interviu.

3. Fiti duri cu voi insiva. Eliminati informatiile nefolositoare. De exemplu: daca vrei sa te angajezi la un serviciu de livrat pizza, atunci nu este necesar sa mentionezi specializarile stiintifice din timpul facultatii. Daca este nevoie, cereti opinia sau sfatul unui coleg, prieten.

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact